Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αποκομιδή στο Ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας – Να τηρήσουν  το πλάνο ζητά από τους επιχειρηματίες ο Δήμος

Αποκομιδή στο Ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας – Να τηρήσουν  το πλάνο ζητά από τους επιχειρηματίες ο Δήμος

Σύσταση για την απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων που εφαρμόζει η Υπηρεσία Καθαριότητας απευθύνει στους επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρηματίες έχουν ενημερωθεί δια ζώσης από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Νεράντζη, από τους επόπτες καθαριότητας αλλά και κατά την ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος προ διμήνου.

Ο Δήμος έχει οργανώσει από τον Μάρτιο δρομολόγια αποκομιδής από τις επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Τα δρομολόγια γίνονται ξεχωριστά για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και για την αποκομιδή σύμμεικτων αποβλήτων (κουζίνας) κυρίως από τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι η εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και η απομάκρυνση του συνόλου των κάδων απορριμμάτων που σήμερα απαιτείται να υπάρχουν στο Πεντοφάναρο, στα Ανάκτορα, στο Προσκοπείο.

Η συμμετοχή δεν είναι η αναμενόμενη, ενώ παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να μην παραδίδονται οι σάκοι με τα απορρίμματα στο μικρό απορριμματοφόρο όχημα που περνά μπροστά από τις επιχειρήσεις, αλλά να εγκαταλείπονται στον κοινόχρηστο χώρο.

Σημειώνουμε ότι η αποκομιδή από τις επιχειρήσεις οργανώνεται σε τρεις βάρδιες ημερησίως, με διπλό πέρασμα σε κάθε βάρδια, ενώ το μηνιαίο κοστολόγιο για τον Δήμο υπερβαίνει τις 100.000 €.

Με επιστολή της, η Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου του Δήμου, καλεί τους επαγγελματικούς φορείς να συμμετέχουν στην προσπάθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ενημερώνοντας τα μέλη τους ότι πρέπει απαρέγκλιτα να τηρηθούν τα ακόλουθα:

Α) τα απορρίμματα παραδίδονται στα οχήματα του Δήμου κατά την διάρκεια των δρομολογίων και σε όποια περίπτωση αυτό καταστεί αδύνατο, φυλάσσονται εντός της επιχείρησης μέχρι το επόμενο γνωστό δρομολόγιο.

Β) τα απορρίμματα παραδίδονται εντός κάδων 240 λίτρων, ώστε να είναι δυνατή από τους εργάτες η μηχανική αποκομιδή τους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διασποράς, άλλως σε καλά δεμένες σακούλες, όχι μεγάλου βάρους, ώστε να είναι εφικτή η φόρτωσή τους στο όχημα του Δήμου από το προσωπικό των επιχειρήσεων.

Γ) σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να εγκαταλείπονται σακούλες στους κοινόχρηστους χώρους.

Η υπηρεσία του Δήμου, επιφυλάσσεται να αξιολογήσει την συμμετοχή στο επόμενο διάστημα και εάν αυτή κριθεί ανεπαρκής, θα προχωρήσει στην εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή