Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Από την επίσκεψη υποψήφιου Ευρωβουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου «Αθλητικές υποδομές πολύ μακριά από τις δυνατότητες και τις ανάγκες»

Από την επίσκεψη υποψήφιου Ευρωβουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου «Αθλητικές υποδομές πολύ μακριά από τις δυνατότητες και τις ανάγκες»

Με την επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Παπαδόπουλου, επαγγελματία ποδοσφαιριστή, το ΚΚΕ επέλεξε να αναδείξει την τραγική κατάσταση των αθλητικών υποδομών στο νησί μας.
Ο Νίκος Παπαδόπουλος αρχικά επισκέφθηκε όλους τους χώρους στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ). Συνομίλησε με προπονητές, αθλητές, γονείς και εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Είδε από πρώτο χέρι την εγκατάλειψη του ποδοσφαιρικού γηπέδου, στο οποίο και ο ίδιος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν, αλλά και του στίβου.
Στη συνομιλία που είχε με τον προπονητή του άλματος επί κοντό, Μάκη Τζήλιο, που επισημάνθηκε ότι οι κερκυραίοι αθλητές έχουν παράδοση στον αθλητισμό, όρεξη και μεγάλες επιδόσεις όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Όμως, η απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταστάσεων από τη μία απογοητεύει πολλά παιδιά και τις οικογένειές τους ενώ από την άλλη όσοι καταφέρνουν να διακριθούν τελικά παίρνουν μεταγραφές σε ομάδες του κέντρου για να μπορούν να συνεχίσουν με καλύτερες συνθήκες. Όργανα πολλών δεκαετιών, ταρτάν στα όρια της διάρκειας ζωής, ανύπαρκτες εγκαταστάσεις για ενδυνάμωση και ασκήσεις, εξέδρες υπό κατάρρευση συνθέτουν ένα απογοητευτικό σκηνικό.
Τα προβλήματα του κλειστού κολυμβητηρίου συζήτησε με τους προπονητές κολύμβησης, Κώστα Τόμπρο και Άγγελο Εσκιτζίογλου. Ελλείψεις στην συντήρηση και την καθαριότητα, υποβαθμισμένοι βοηθητικοί χώροι, προβλήματα με τη θέρμανση, εμφανή κατασκευαστικά προβλήματα είναι κάποια από τα θέματα που αναφέρθηκαν στη συζήτηση.
Τα προβλήματα των ποδοσφαιρικών γηπέδων συζήτησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον Πρόεδρο Σάββα Σιδηρόπουλο και τον Γραμματέα Μπάμπη Αρβανιτάκη, του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ανέδειξαν την τεράστια έλλειψη ποδοσφαιρικών γηπέδων σε όλο το νησί. Πολλά γήπεδα έχουν μετατραπεί σε χωράφια ενώ δεν υπάρχει η μέριμνα για την ανακαίνισή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ομάδες να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για την ενοικίαση ιδιωτικών γηπέδων ενώ πολλές ομάδες δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα τις ΕΠΣ Κέρκυρας έχουν μειωθεί από περίπου 50 σε 29. Ο Νίκος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το Δημοτικό Γήπεδο Κοντοκαλίου και είδε με τα μάτια του αυτό ακριβώς που ειπώθηκε στη συζήτηση.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, επεσήμανε ότι είναι ξεκάθαρη η σχεδιασμένη απαξίωση των αθλητικών υποδομών. Υπάρχει υποχρηματοδότηση από τη μία και τραγική υποστελέχωση από την άλλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την σοβαρή οικονομική επιβάρυνση των γονιών και των συλλόγων αλλά και την απογοήτευση πολλών παιδιών στο να συνεχίσουν να ασχολούνται. Με αυτόν τον τρόπο χτυπιέται ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός και είναι μόνο λίγοι αυτοί που τελικά καταφέρνουν να ασχολούνται. Ανέδειξε τα οφέλη του αθλητισμού τόσο στην σωματική διάπλαση και την υγεία όσο και στην προσωπικότητα των νέων. Το πόσο ο αθλητισμός βοηθάει στο αίσθημα της συνεργασίας, της άμιλλας και πόσο προστατεύει τα παιδιά από άλλους κινδύνους όπως τα ναρκωτικά. Κάλεσε σε στήριξη και ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές γιατί είναι το μόνο κόμμα που βλέπει τον αθλητισμό ως αγαθό και όχι ως εμπόρευμα και δίνει καθημερινά μάχες για να γίνει αυτό κατορθωτό.
Το απόγευμα ο Νίκος Παπαδόπουλος παρακολούθησε αι συμμετείχε στο τουρνουά παιδικών ομάδων ποδοσφαίρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 19ου Φεστιβάλ του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στο γήπεδο του Ολύμπου.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή