Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Απίστευτος ο Καραλής στη Ρώμη: «Ασημένιος» στην Ευρώπη με ατομικό ρεκόρ στα 5,87μ!

Απίστευτος ο Καραλής στη Ρώμη: «Ασημένιος» στην Ευρώπη με ατομικό ρεκόρ στα 5,87μ!

Μάγκικο μετάλλιο για τον «Fly Manolo» στη Ρώμη! Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε έναν απίστευτο αγώνα και πήρε το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και το τρίτο σε διεθνείς διοργανώσεις.
Ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη Ρώμη με άλμα στα 5,87μ. Η επίδοση αυτή αποτέλει ατομικό ρεκόρ, αφού ξεπέρασε το δικό του 5.86μ. που είχε στο κλειστό.

Ο Καραλής αποφάσισε να αφήσει τα 5,35μ. και να ξεκινήσει τις προσπάθειές του στον τελικό από τα 5,50μ., το οποίο πέρασε με την πρώτη. Ο Καραλής συνέχισε ακάθεκτος, περνώντας και τα 5,65μ. για το 2/2.

Με 11 αθλητές να συνεχίζουν ο πήχης ανέβηκε στα 5,75μ., όπου και εκεί ο Καραλής πέρασε με επιτυχία απευθείας δείχνοντας τρομερή φόρμα. Στη συνέχεια, ο «Μανόλο» έκανε λάθος τη στιγμή που πήγε να αφήσει το κοντάρι με συνέπεια να ρίξει τον πήχη που έχει τοποθετηθεί στα 5,82μ., όμως στη δεύτερη προσπάθεια τα πέρασε, μένοντας στο κυνήγι των μεταλλίων.

Με πέντε αθλητές συνεχίστηκε 5,87μ., ένα ύψος που ο Μανόλο δεν είχε περάσει ποτέ στην καριέρα του, καθώς είχε ρεκόρ 5.86μ από τον κλειστό, αλλά το έκανε στην Ρώμη! Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πέρασε απλά τα 5,87μ., αλλά έκανε και ατομικό ρεκόρ. Στην προσπάθεια του, στα 5,97μ. δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στην εξαιρετική δεύτερη θέση.

Πρώτος βγήκε φυσικά ο μαγικός Σουηδός Ντουμπλάντις, ο οποίος έσπασε το δικό του ρεκόρ αγώνων που ήταν στα 6,06μ. και το ανέβασε στα 6,10μ. Αργότερα, κυνήγησε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που είναι στα 6,24μ, αλλά με τρεις αποτυχημένες πρσπάθειες στα 6,25μ. δεν τα κατάφερε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Καραλής κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1966 στη Βουδαπέστη.

Η χώρα μας έκλεισε έτσι τη διοργάνωση με τρία μετάλλια, αφού προηγήθηκαν το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη.

ΠΗΓΗ:sdna.gr

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή