Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΑΝΑΣΑ: «Η Ζάκυνθος εξαιρέθηκε από την δημιουργία ειδικών μονάδων δασοπυρόσβεσης. Έχετε σκοπό να αντιδράσετε διεκδικώντας ίση μεταχείριση;»

ΑΝΑΣΑ: «Η Ζάκυνθος εξαιρέθηκε από την δημιουργία ειδικών μονάδων δασοπυρόσβεσης. Έχετε σκοπό να αντιδράσετε διεκδικώντας ίση μεταχείριση;»

Eπερώτηση της ΑΝΑΣΑ προς τον κ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων αναφέρει: Η Ζάκυνθος κατέχει τον αρνητικό τίτλο του πλέον πυρόπληκτου νησιού των Ιονίων Νήσων.
Είναι γνωστές οι τεράστιες πυρκαγιές (κυρίως δασικές) των τελευταίων δεκαετιών, σε καμία περίπτωση τυχαίες.
Παρά ταύτα η ηγεσία της κυβέρνησης και του Πυροσβεστικού σώματος δεν δείχνουν να συγκινούνται από τα αντικειμενικά δεδομένα και διαιωνίζουν την κατάσταση εμφανούς υποστελέχωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου.
Αντιγράφουμε χαρακτηριστικά από πρόσφατη ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πυροσβεστών»
«…Η κατάσταση ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου μπορεί να χαρακτηριστεί τραγική, αφού για να καλυφθούν οι ανάγκες έχει εφευρεθεί η κατάσταση της γενικής επιφυλακής που στηρίζεται στην χωρίς αποζημίωση και ωράριο υπερεργασία των πυροσβεστών.
Παρά το γεγονός ότι πριν 2 μήνες περίπου ιδρύθηκαν δέκα επιπλέον ΕΜΟΔΕ (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων), σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ αυτών η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος δεν επιλέγει πάρα το γεγονός ότι είναι το πλέον πυρόπληκτο νησί των Επτανήσων…».
Επερωτάται ο Περιφερειάρχης:
• Τι προτίθεται να πράξει για την κάλυψη των εξόφθαλμων αναγκών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου;
• Έχει ασχοληθεί ή προτίθεται να ασχοληθεί με την διακριτική σε βάρος της Ζακύνθου μεταχείριση ως προς τον αποκλεισμό της από την ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων ;
Καλείται ο Περιφερειάρχης να εργασθεί για την αναγκαία αναβάθμιση της ΠΥ Ζακύνθου, εν όψει μάλιστα της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ:
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Αλέξανδρος Μιχαλάς
Διονύσιος Γιακουμέλος

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή