Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΑΝΑΣΑ: Επίσκεψη στο γήπεδο του Κοντοκαλίου

ΑΝΑΣΑ: Επίσκεψη στο γήπεδο του Κοντοκαλίου

Αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ, με τον Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέκο Μιχαλά, τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Στραβοράβδη και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Ανδρέα Κρητικό, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 23/5/2024 το γήπεδο του Κοντοκαλίου, όπου είχαν συνάντηση με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοκαλίου (την Πρόεδρο κα Μαριλένα Σουέρεφ και τα μέλη κα Αγνή Σαλβάνου και κ. Στέφανο Βασιλάκη), του Αθλητικού Συλλόγου Κοντοκαλίου (τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Παππά και τα μέλη κ.κ. Τάσο Παππά, Σταμάτη Δολιανίτη και Κώστα Γάτσιο) και κατοίκους της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ ενημέρωσε τους εκπρόσωπους των φορέων και τους κατοίκους για την επερώτηση που έχει καταθέσει σχετικά με την επί 6 χρόνια(!) κωλυσιεργία του έργου αντικατάστασης χλοοτάπητα του Γηπέδου Κοντοκαλίου.
(βλ. την σχετική επερώτηση εδώ: https://anasa-ionion.gr/portal/archives/7685)

Η μελέτη και η έγκριση χρηματοδότησης του έργου (155.000 €) έγιναν στις 12/2/2019, η εργολαβική σύμβαση υπεγράφη 8/6/2022, η εργολαβία διαλύθηκε 14/12/2022, και έκτοτε το γήπεδο είναι χειρότερο από εγκαταλελειμμένο χωράφι. Οι εικόνες εγκατάλειψης φαίνονται χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Η ΑΝΑΣΑ με την επερώτησή της ζητά την ταχεία αποκατάσταση του χλοοτάπητα και την απόδοση του γηπέδου στον αθλητικό κόσμο του νησιού.
Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στη ζωτική σημασία που έχει η αποκατάσταση του γηπέδου (χλοοτάπητας, αποδυτήρια, εξέδρες, φωτισμός) για τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούσαν το γήπεδο και αναγκάζονται, επιβαρυνόμενα με έξοδα, να αναζητούν άλλους χώρους για τη δραστηριότητά τους, ενώ κάποια εξ αυτών, όπως το αθλητικό σωματείο της περιοχής ΑΟ Κοντόκαλι, έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους, μη αντέχοντας την οικονομική επιβάρυνση. Αναφέρθηκαν επίσης στα επανειλημμένα διαβήματά τους προς την Δημοτική αρχή (φορέας εκτέλεσης του έργου) για την ταχεία επανέναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών. Ανέφεραν ότι δεν βρήκαν ανταπόκριση και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, χαρακτηρίζοντας τη στάση των αρμοδίων ως κοροϊδία και εμπαιγμό.

Η επερώτηση της ΑΝΑΣΑ συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων την Κυριακή 26/5/2024.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή