Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΤΕΕ – Ποιοι διεκδικούν την προτίμηση του τεχνικού κόσμου στις κάλπες της 19ης Μαΐου 2024

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές του ΤΕΕ – Ποιοι διεκδικούν την προτίμηση του τεχνικού κόσμου στις κάλπες της 19ης Μαΐου 2024

Ανακοινώθηκαν επισήμως οι υποψήφιοι  στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στις δέκα τρεις  (13) Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικότητας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αθήνας για τις εκλογές ΤΕΕ της 19ης/5/2024. Την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ κατά την Ειδική Συνεδρίαση της 26/03/2024. Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, με όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο και συνδυασμό, στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024:

https://web.tee.gr/ekloges-tee-2024/

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του ΤΕΕ συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου 120.000 διπλωματούχοι μηχανικοί περίπου, καθώς το Επιμελητήριο αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικό φορέα της χώρας, γεγονός που δίνει στις εκλογές αυτές ιδιαίτερη σημασία.

Σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών στο Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Οι εκλογές του ΤΕΕ φέτος συμπίπτουν με μια ιστορική επέτειο, τα 100 χρόνια του ΤΕΕ. Περίπου 120 χιλιάδες μηχανικοί έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο μέλλον του επαγγέλματός τους για μια ακόμη φορά, πατώντας στα βήματα των συναδέλφων που έναν αιώνα τώρα στηρίζουν με τη συμμετοχή τους και τη δουλειά τους το Επιμελητήριο και το επάγγελμα του Μηχανικού.

Οι εκλογές του ΤΕΕ τον Μάϊο έχουν επομένως πολλαπλά μηνύματα. Κυρίως όμως αποτελούν την έκφραση της βούλησης των μηχανικών για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που οι ίδιοι και το ΤΕΕ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε καθημερινά για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία, τη επιστήμη και το επάγγελμά μας.

Ο Μηχανικός συμβάλει σχεδόν σε κάθε οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και το επάγγελμα συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας. Πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Με νέα καθήκοντα για τους μηχανικούς, νέες δουλειές, περισσότερες ευκαιρίες, τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις. Το ΤΕΕ βρίσκεται πάντα στο πλευρό κάθε μηχανικού και στηρίζει, παράλληλα, την Πολιτεία σε κρίσιμες επιλογές. Και πλέον υλοποιεί πολλά που το Κράτος δεν μπορεί να κάνει εγκαίρως.

Σε αυτή τη νέα εποχή, για την οποία πολλοί εργαστήκαμε για χρόνια μέσα στην κρίση ώστε να γυρίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά σελίδα, οι επιλογές που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμες για την καθημερινότητα του μηχανικού και το μέλλον της δουλειάς μας. Για αυτό στην κάλπη των μηχανικών της 19ης Μαΐου υπάρχει ευκαιρία και πρόκληση για τον κάθε μηχανικό ώστε να επιλέξει ως εκπροσώπους συνδυασμούς και πρόσωπα που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν για τον κλάδο και τη χώρα, που μπορούν να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο με σχέδιο, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Καλώ όλους τους συναδέλφους μηχανικούς να ενημερωθούν για τις προτάσεις και το έργο κάθε συνδυασμού και υποψηφίου, να αξιολογήσουν την πορεία και την προσφορά του καθενός, να εκτιμήσουν τους στόχους και τα αποτελέσματα που υπόσχονται για το αύριο, ώστε να επιλέξουν τους καλύτερους. Να επιλέξουν εκείνους τους συναδέλφους που μπορούν να συμβάλλουν πραγματικά και να φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα, στην εργασία μας, στην οικονομία συνολικά. Και καλώ όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά και ουσιαστικά στις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024. Είμαστε ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της χώρας, κρατάμε ως κλάδος πάντα τα κλειδιά της ανάπτυξης του τόπου: οφείλουμε να αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας ότι δικαίως οι πολίτες αναμένουν από εμάς δουλειά και αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεκαέξι (16) συνδυασμοί υποψηφίων και δύο (2) μεμονωμένοι υποψήφιοι ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι για εκλογή στις 155 έδρες της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024. Το 2019 είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα 16 συνδυασμοί και 4 μεμονωμένοι υποψήφιοι, το 2016 είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα 21 συνδυασμοί και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι, το 2013 16 συνδυασμοί και 3 μεμονωμένοι υποψήφιοι, ενώ το 2010 22 συνδυασμοί. Αρκετοί από τους συνδυασμούς έχουν θέσει υποψηφιότητα και για τις δεκατρείς, πλέον, επιστημονικές επιτροπές ειδικοτήτων (οι οποίες με αντίστοιχες 65 έδρες συμμετέχουν στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ), όπου κατέρχονται και επιπλέον 15 συνδυασμοί, και ένας επιπλέον συνδυασμός για πειθαρχικά συμβούλια. Συνολικά 2.191 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν φέτος την εκλογή τους στα κεντρικά όργανα του Επιμελητηρίου, συγκριτικά με τους περίπου 2.270 υποψηφίους στις εκλογές του 2019, 2.300 υποψήφιους στις εκλογές του 2019, 2.700 υποψηφίους στις εκλογές του 2016, 2.250 στις εκλογές του 2013 και τους 2.800 στις εκλογές του 2010.

Αναλυτικά, οι συνδυασμοί, οι εκπρόσωποί τους και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που κατέρχονται στις εκλογές της 19ης  Μαΐου 2024 έχουν ως εξής:

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ για την ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΤΕΕ και για άλλα όργανα

 

Α/ΑΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΑ/ ΤΕΕκαι  ΕΕΕκαι ΑΠΣκαι ΠΣΑ
1#block_TEE ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΒΑΣΙΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΝΑΙΝΑΙΟΧΙΟΧΙ
2ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΑΚΜΗ)ΤΣΙΑΦΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣΝΑΙΝΑΙΟΧΙΟΧΙ
3ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΕ.ΜΗΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΧΑΗΛΝΑΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ
4ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΠΑΤΑΠΙΟΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΝΑΙΝΑΙΟΧΙΟΧΙ
5ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΜΑΚ)ΒΡΕΝΤΖΟΥ ΕΙΡΗΝΗΝΑΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ
6ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΚΟΥΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
7ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΠΑ.Μ)ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
8ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΗ.ΣΥ.Μ.)ΜΗΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
9ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΧΑΛΚΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΝΑΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ
10ΔΚΜ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΣΤΑΣΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
11ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (ΕλΕΜ)ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
12ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝΚΡΕΜΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΝΑΙΝΑΙΟΧΙΟΧΙ
13ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ @ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣΝΑΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ
14ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΜΑΤΡΑΓΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΝΑΚΟΥΛΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
15ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΝΑΙΝΑΙΝΑΙΝΑΙ
16ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΤΣΗΣ”ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣΝΑΙΟΧΙΟΧΙΟΧΙ

  

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ στην ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ του ΤΕΕ

 

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
1ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

 

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

 

Α/ΑΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
1ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝΛΑΣΚΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ
2ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΜΗΧ.Ο.Π.ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ
3ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΠΑΤΑΠΙΟΣ,ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
4ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ (ΑΚΕΑ)ΒΟΥΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
5ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝΚΟΥΒΕΛΙΩΤΗΣ ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ-ΟΔΥΣΣΕΑΣΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
6ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΩΝ ΧΩΡΟΤΑΚΤΩΝΜΥΛΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΛΥ)ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
7ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣΚΟΥΤΣΟΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
8ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
9ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣΜΟΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑΣΕΜΗ, ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
10ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ @ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ … ΓΙ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΕΞΑΡΧΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
11ΠΡ.Ε.Σ.Α. – ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ.ΓΡΑΣΣΟΥ ΚΑΛΛΙΡΟΗ, ΜΑΝΤΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
12ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ – ΑΡ.ΑΓ.ΕΣ.ΒΕΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
13ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝΚΡΙΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
14ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΩΝ -ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝΣΑΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ
15ΧΩΡΟΤΑΚΤΕΣ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΟΝΟ

 

Α/ΑΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΑΠΣκαι ΠΣΑ
1ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣΚΑΡΟΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΝΑΙΝΑΙ

 

 Μπορείτε να δείτε την πλήρη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, με όλα τα ονόματα των υποψηφίων ανά ψηφοδέλτιο και συνδυασμό, στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2024:

https://web.tee.gr/ekloges-tee-2024/

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή