Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αλέκος Αυλωνίτης: “Στην Δικαιοσύνη δεν χωρά το σχήμα κόστους-οφέλους”

Αλέκος Αυλωνίτης: “Στην Δικαιοσύνη δεν χωρά το σχήμα κόστους-οφέλους”

Για την ενοποίηση των δικαστηριακών δομών και των βαθμών δικαιοδοσίας τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής εχθές ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Χάρτη.

Ο Τομεάρχης κάλεσε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή, να αλλάξει την αδιάλλακτη στάση της, και να δώσει αυτονομία στα παράλληλα Πρωτοδικεία και να διατηρήσει τις οργανικές τους θέσεις. Επίσης, αναφέρθηκε στο επίδομα ειδικών συνθηκών των δικαστικών υπαλλήλων, στις πλάτες των οποίων η κυβέρνηση επιχειρεί αυτή την αναδιοργάνωση της Δικαιοσύνης. Ένα τέτοιο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, δεν γίνεται με βιασύνη και προχειρότητα. Θα πρέπει οι υποδομές να προετοιμαστούν. Να τελειώσει η ψηφιοποίηση των αρχείων. Στην Δικαιοσύνη δεν χωρά το σχήμα κόστους-οφέλους.

Τέλος ο κ.Αυλωνίτης ανέφερε ότι συνένωση προσώπων επιφέρει και συνένωση υποθέσεων, και συνεπώς τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί «αύξησης» θέσεων δικαστικών είναι αίολα. Οι Ειρηνοδίκες, με στοιχεία του ίδιου του Υπουργείου, συμμετέχουν στο 45% των αποφάσεων. Δεν πρέπει η κυβέρνηση να τους συκοφαντεί. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις συνένωσης, δεν υπήρξε επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης. Από 13 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει σοβαρότατη αποσάθρωση των δομών της δικαιοσύνης λόγω της προχειρότητας και της βιασύνης της κυβέρνησης.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Τομεάρχη :

 

https://youtu.be/wbod5gZ0qo0

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή