Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αλέκος Αυλωνίτης: «Μην καταργήσετε τα Ειρηνοδικεία χωρίς σχέδιο»

Αλέκος Αυλωνίτης: «Μην καταργήσετε τα Ειρηνοδικεία χωρίς σχέδιο»

Στην Επιτροπή Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε εκ νέου ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης  και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την ενοποίηση δομών και βαθμών δικαιοδοσίας στην Δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι ένας τρόπος ικανοποίησης των προσωπικών φιλοδοξιών των πολιτικών προϊσταμένων της Δικαιοσύνης, οι οποίοι θέλουν να μείνει το όνομά τους στην ιστορία ως μεταρρυθμιστές.

Η κατάργηση των Ειρηνοδικείων με βιασύνη και χωρίς σχέδιο, και η συγκεντροποίηση των δικαστικών δομών αποτελούν εγκληματικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. Δημιουργούνται θνησιγενή Πρωτοδικεία και με ατελή τρόπο. Πρέπει και μπορεί να γίνει μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην Δικαιοσύνη. Αλλά με προσοχή, ουσιαστική πολιτική προσέγγιση και επιστημοσύνη.

Οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, άρα και τα δικαστήρια, θα πρέπει να είναι διαχυμένη στην περιφέρεια μιας νησιωτικής χώρας, μιας ορεινής χώρας, όπως η πατρίδα μας, ώστε να είναι πιο κοντά το δημόσιο και η Δικαιοσύνη στην κοινωνία. Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί φιλόδοξη μεταρρύθμιση, αποτελεί βίαιη, ριζική και βάναυση αλλαγή στη διαβίωση χιλιάδων εργαζομένων και στην οικονομική ζωή των τοπικών κοινωνιών, που έχει προκαλέσει έριδες μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και θα δημιουργήσει απίστευτη δικαιική σύγχυση και τελικά υποβάθμιση των δικαστικών αποφάσεων. Ο Υπουργός βιάζεται, λες και τον κυνηγάει κάποιος. Ως κοινωνία, ως δικαστές, ως δικηγόροι, ως δικαστικοί υπάλληλοι, γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι τα προβλήματα της Δικαιοσύνης και πως μπορούν να λυθούν. Στήριξη χρειάζεται η Δικαιοσύνη, όχι συρρίκνωση.

Το νομοσχέδιο δεν θα πάει καλά για τις δικαστικούς σχηματισμούς της πατρίδας μας.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Τομεάρχη :

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή