Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Aλέκος Αυλωνίτης: Δικηγόροι δεν είναι μόνο τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία

Aλέκος Αυλωνίτης: Δικηγόροι δεν είναι μόνο τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέκος Αυλωνίτης σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες από την ψήφιση του νόμου για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης (σωματεία, κληρονομητήρια κλπ) για να καταφέρει το Υπ. Δικαιοσύνης να εκδώσει  Υπουργική Απόφαση, με την οποία εξειδικεύονται οι διατάξεις του νόμου και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες επιμέρους θεμάτων.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε σε όσα είχαμε εξαρχής δηλώσει. Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση αδιαφορεί για τους νέους και τους οικονομικά ασθενέστερους δικηγόρους, αποκλείοντας από την εγγραφή στον ειδικό κατάλογο ανάθεσης όσους δεν είναι οικονομικά ενήμεροι στο σύλλογο τους και όσους ασκούν δικηγορία 1-3 έτη, αναλόγως τη διαδικασία. Και επιπλέον οι αμοιβές που προβλέπονται είναι εξοργιστικά χαμηλές, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι η πλειοψηφία του κλάδου των δικηγόρων μετά από 10ετή μνημονιακή περίοδο, πανδημία, ενεργειακή κρίση και την ακραία ακρίβεια που πλήττει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας αγωνίζεται να ανταποκριθεί στην καθημερινότητα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αφού πρώτα αντιμετώπισε συλλήβδην τους δικηγόρους ως φοροφυγάδες συνεχίζει να τους εμπαίζει με τον νόμο περί δικηγορικής ύλης. Με την Υπουργική Απόφαση αποδεικνύονται όσα είχαμε επισημάνει, ότι δηλαδή σκοπός της Κυβέρνησης της ΝΔ δεν ήταν η ενίσχυση των δικηγόρων, αλλά η προσπάθεια κατευνασμού ενόψει της ψήφισης του νέου δικαστικού χάρτη.

Επαναλαμβάνουμε και επιμένουμε. Δικηγόροι δεν είναι μόνο τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Ο δικηγορικός κλάδος χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και σεβασμό κι όχι απαξίωση και συνεχείς εμπαιγμούς».

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή