Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αλέκος Αυλωνίτης : Διατάξεις ατάκτως ερριμμένες το νομοσχέδιο περί ενέχυρου

Αλέκος Αυλωνίτης : Διατάξεις ατάκτως ερριμμένες το νομοσχέδιο περί ενέχυρου

Αυλωνίτης

📍 Στην Επιτροπή Δημ. Διοίκησης, Δημ. Τάξης και Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σήμερα ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά αλλαγές στις διατάξεις περί ενέχυρου.
‼️ Ο βουλευτής τόνισε πως δεν πρόκειται καν για νομοσχέδιο, γιατί αυτό θα προϋπέθετε συνοχή (αρχή -μέση- τέλος) αλλά για διατάξεις ατάκτως ερριμμένες και κατά την προσφιλή τακτική του κ. Υπουργού, με εμβόλιμες τροπολογίες, παντελώς άσχετες με τον τίτλο του νομοσχεδίου, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, εξυπηρετούσες άλλες ανάγκες, επικοινωνιακές.
📍 Ο κ.Αυλωνίτης ανέφερε συγκεκριμένα « Κύριε Φλωρίδη, σταματήστε να χρησιμοποιείτε εν γνώσει σας ψέματα, παρουσιάζοντας ότι για όλα φταίει ο “κακός νόμος Παρασκευόπουλου. Έχετε αντιληφθεί ότι από το 2019 που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε τη διακυβέρνηση εσείς είστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διαφθορά, την συγκάλυψη, την καταβαράθρωση του Κράτους Δικαίου;».
‼️ Επί του νομοσχεδίου ο Τομεάρχης τόνισε πως θα φακελώνονται όλα τα ενέχυρα σε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα και οι τράπεζες θα μπορούν να προβούν σε κατάσχεση των ενεχύρων γρήγορα (εντός μόλις 10 εργάσιμων ημερών) και χωρίς δικαστικές διαδικασίες όταν ο δανειολήπτης δεν πληρώνει. Δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες για κινδύνους καταχρηστικής πρακτικής από πιστωτές, κυρίως funds και Τράπεζες, οι οποίοι επιπλέον μπορεί να επιβάλλουν υπερβολικούς όρους και εγγυήσεις, εκμεταλλευόμενοι την εξάρτηση των δανειοληπτών από την πίστωση.
‼️Για τις προαγωγές στο ΣτΕ, στον Άρειο Πάγο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το Υπουργείο θεωρεί ότι με αυτό τον επικοινωνιακό τρόπο θα ξεγλιστρήσει από τη συμμόρφωση της χώρας στις οδηγίες της ΕΕ για την ανάγκη συμμετοχής του δικαστικού σώματος στην επιλογή των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, καθώς και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Με βάση το νομοσχέδιο, γνωμοδότηση ζητάει η κυβέρνηση, όχι ουσιαστική συμμετοχή του Σώματος των Ανώτατων Δικαστών.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή