Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αλέκος Αυλωνίτης: «Αποτελεί πολιτικό  σκάνδαλο η διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των αποδήμων»

Αλέκος Αυλωνίτης: «Αποτελεί πολιτικό  σκάνδαλο η διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των αποδήμων»

Για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων ο βουλευτής Κέρκυρας  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέκος Αυλωνίτης σημειώνει: «Στις 6 Μαρτίου συμμετείχα στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που επισκεφθήκαμε την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και διατυπώσαμε προφορικώς και εγγράφως στον πρόεδρο κ. Κων/νο Μενουδάκο το αίτημά μας για επιτάχυνση της έρευνας για την ενδεχόμενη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ κα. Ασημακοπούλου.

Χαρακτήρισα τότε (και υπερθεματίζω σήμερα) μείζον το ζήτημα που ανέκυψε με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των συμπατριωτών μας, αλλά και με τις αποχρώσες ενδείξεις για εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών στην απαράδεκτη διαρροή.

Δύο εβδομάδες μετά ανακοινώνεται ότι η κα. Ασημακοπούλου «αποφάσισε» να μην είναι υποψήφια στις Ευρωεκλογές μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ παράλληλα αποπέμπονται ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών και ο Γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, ως οι υπεύθυνοι του πολιτικού σκανδάλου διαρροής των emails των αποδήμων.

Μόνο που το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να είναι «παραμάγαζο» κανενός κομματικού μηχανισμού και ούτε μπορεί να θεωρηθεί το θέμα λήξαν με τις σημερινές αποπομπές κυβερνητικών και κομματικών στελεχών.

Η Κυβέρνηση και η Υπ. Εσωτερικών οφείλουν άμεσα να απαντήσουν ποια τα ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε, ποια η έκταση των διαρροών, πόσοι και ποιοι ακόμη απέκτησαν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και τι θα πράξει η Κυβέρνηση για να διασφαλίσει την πλήρη ασφάλεια της επιστολικής ψήφου;

Το ζήτημα είναι σοβαρότατο, αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στο Κράτος Δικαίου στη χώρα μας και επιβεβαιώνει πλήρως όσα καταγγείλαμε εξαρχής στις αρμόδιες αρχές. Το λόγο τώρα θα πρέπει να έχει η δικαιοσύνη για να αποδώσει προσωπικά τις ποινικές ευθύνες σε αυτούς που αντιστοιχούν».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή