Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αλ.Αυλωνίτης : Ουδείς αμέτοχος της ευθύνης για την κατρακύλα της σημερινής κοινωνίας

Αλ.Αυλωνίτης : Ουδείς αμέτοχος της ευθύνης για την κατρακύλα της σημερινής κοινωνίας

 

«Ουδείς αθώος του αίματος, ουδείς αμέτοχος της ευθύνης για την κατρακύλα της σημερινής κοινωνίας! Το σημερινό περιστατικό της αιματηρής συμπλοκής εφήβων στο κέντρο της Κέρκυρας μέρα μεσημέρι, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει –στην καλύτερη περίπτωση- με απάθεια και αδιαλλαξία τις ανάγκες τους, γίνονται μέρος του προβλήματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής  Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  Αλέκος Αυλωνίτης.

Και συνεχίζει τονίζοντας: «Η λύση δεν είναι η καταστολή, ούτε η αντιμετώπιση αποκλειστικά με ποινικά και αστυνομικά μέσα. Απαιτείται πρόληψη, σχεδιασμός σε επίπεδο Κράτους, δομές για την έγκαιρη ανίχνευση κακοποιητικών συμπεριφορών στους έφηβους, ενίσχυση της παιδείας, της ενημέρωσης, της φροντίδας. Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, σε οικονομικό, κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο. Ενίσχυση πολιτιστικών προτύπων σε καθημερινή βάση στα σχολεία, κίνητρα για τον αθλητισμό, φροντίδα για το μέλλον των παιδιών χωρίς ψευδαισθήσεις «κανονικότητας» σε μια κοινωνία που ισχύει ο νόμος του ισχυρού και της ατιμωρησίας, του μέσου και της διαπλοκής.

«Καμπανάκι» η βία ανάμεσα σε παιδιά και έφηβους. Υπάρχει δίπλα μας, στην πόλη μας, στη γειτονιά, μπορεί να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Μέτρα πρόληψης λοιπόν, πριν να είναι αργά, πριν οι στατιστικοί αριθμοί των θυμάτων της βίας, σωματικής και ψυχολογικής, χτυπήσουν «κόκκινο». Πριν το τέρας που υποθάλπει η κοινωνία της ανταγωνιστικότητας, της ρητορικής μίσους και διαχωρισμών, του εύκολου πλουτισμού και της παραβατικότητας επικρατήσει κατά κράτος, δημιουργώντας τέρατα στην καθημερινότητά μας».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή