Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Άκυρο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στους  Πολύτεκνους – Αδυνατεί να βοηθήσει το Σύλλογο ενόψει Πάσχα, λόγω… οικονομικής δυσκολίας

Άκυρο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στους  Πολύτεκνους – Αδυνατεί να βοηθήσει το Σύλλογο ενόψει Πάσχα, λόγω… οικονομικής δυσκολίας

Αρνητική ήταν η απάντηση του Δήμου Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων  στο αίτημα του Συλλόγου Πολυτέκνων Κέρκυρας για τη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του ενόψει του Πάσχα, μια πρακτική που τηρούνταν απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα. Φέτος ο Δήμος επικαλείται οικονομικές δυσκολίες και απουσία χορηγιών.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κέρκυρας ανέφερε σε ανάρτησή του μετά την αρνητική απάντηση του Δήμου  Κ. Κέρκυρας ότι: «Η διανομή τροφίμων που πραγματοποιείται από τον Σύλλογο μας τρεις φορές το χρόνο στην περίοδο μεγάλων θρησκευτικών εορτών έχει ιστορία πάνω από 20 χρόνια. Οι δικαιούχοι είναι 200 πολύτεκνες οικογένειες με μικρά παιδιά και χαμηλό εισόδημα. Για την πραγματοποίηση της διανομής τροφίμων ο Σύλλογος στηρίζεται σε δωρεές και έσοδα από θεωρήσεις μελών του, από ιδιωτικούς φορείς αλλά και από τους Δήμους και την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Διαπιστώθηκε με μεγάλη λύπη φέτος η άρνηση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να στηρίξει τον Σύλλογό μας σε αίτημα που στείλαμε στον Δήμο και προσωπικά στον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο.

Για πρώτη φορά στην πολυετή φιλανθρωπική δράση του Συλλόγου μας ο Δήμος μας γύρισε την πλάτη.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολυτέκνων Κέρκυρας εκφράζουν την απογοήτευση και την δυσαρέσκειά τους στην στάση αυτή και δίνουν τον λόγο τους ότι θα φροντίσουν και φέτος με όλες τις δυσκολίες τις πολύτεκνες οικογένειες του Συλλόγου μας

Η απάντηση του Δήμου Κ. Κέρκυρας αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε απάντηση του με αριθμ.πρωτ: 7789/01.04.2024 εγγράφου σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Υπηρεσία μας δεν έχει τη δυνατότητα παροχής τροφίμων στους δημότες μας, καθώς η δραστηριότητα αυτή ασκείται από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Γ1.Ε. Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες», στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος ΕΣΙΊΑ, που αφορά τη «Λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου» στην Κέρκυρα.

Επίσης, μέχρι σήμερα δεν υφίστανται χορηγίες από τοπικές επιχειρήσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια συνέβαινε. Για κάθε εξέλιξη θα ενημερωθείτε άμεσα.

Όσον αφορά την οικονομική στήριξη από πλευράς του Δήμου μας, παρά την επιθυμία μας να συμβάλλουμε στην προσπάθειά σας, δυστυχώς τα οικονομικά του Δήμου για το 2024 δεν το επιτρέπουν.

Όταν με το καλό αλλάξουν επί τω βελτίω τα οικονομικά δεδομένα, 0α επανέλθουμε πάντα με θετικό πνεύμα».

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή