Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αίτηση αφερεγγυότητας από τον Όμιλο FTI, τι σημαίνει για τους πελάτες του Τ.Ο.

Αίτηση αφερεγγυότητας από τον Όμιλο FTI, τι σημαίνει για τους πελάτες του Τ.Ο.

Η FTI Touristik GmbH ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασίας αφερεγγυότητας στο Μόναχο, επηρεάζοντας αρχικά τον ταξιδιωτικό πράκτορα FTI Touristik.

Η FTI Touristik GmbH, μητρική εταιρεία του Ομίλου FTI, του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα στην Ευρώπη και με σημαντική παρουσία και στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση για την έναρξη της διαδικασίας αφερεγγυότητας στο Τοπικό Δικαστήριο του Μονάχου σήμερα, 3 Ιουνίου 2024. Αρχικά, μόνο ο ταξιδιωτικός πράκτορας FTI Touristik επηρεάζεται άμεσα από αυτό. Στη συνέχεια, ωστόσο, θα υποβληθούν αντίστοιχες αιτήσεις και για άλλες εταιρείες του Ομίλου. Η Windrose Finest Travel GmbH με την πολυτελή μάρκα WINDROSE θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Οι ανεξάρτητες εταιρείες Euvia GmbH και το κανάλι ταξιδιωτικών αγορών της sonnenklar.TV καθώς και το σύστημα δικαιόχρησης της Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG) με τα εμπορικά σήματα sonnenklar.TV Reisebüros, 5vorFlug Reisebüros και Flugbörse δεν ανήκουν στον Όμιλο FTI.

“Μετά από μια μακρά και πολύπλοκη επενδυτική διαδικασία, η είσοδος μιας κοινοπραξίας επενδυτών ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2024. Έκτοτε, ωστόσο, τα στοιχεία των κρατήσεων είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών παρά τα θετικά νέα. Επιπλέον, πολλοί προμηθευτές επέμειναν στην προκαταβολή. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε αυξημένη ανάγκη για ρευστότητα, η οποία δεν μπορούσε πλέον να γεφυρωθεί μέχρι το κλείσιμο της επενδυτικής διαδικασίας. Ως εκ τούτου, η αίτηση πτώχευσης κατέστη αναγκαία για νομικούς λόγους”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες για τους πελάτες του Ομίλου FTI
Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Η υποστήριξη των ταξιδιωτών που πλήττονται από τις συνέπειες της αφερεγγυότητας αποτελεί πλέον κορυφαία προτεραιότητα για τον Όμιλο FTI. Έχει ήδη δημιουργηθεί ένας ιστότοπος υποστήριξης στη διεύθυνση fti-group.com/en/insolvency, καθώς και μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης στο +49 (0) 89 / 710 45 14 98. Όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα γερμανικά και τα αγγλικά- με άτομα επικοινωνίας διαθέσιμα για μεμονωμένες ερωτήσεις. Εκτός από την πλήρη εστίαση στην υποστήριξη πελατών, το FTI Group θα ενημερώνει επίσης τακτικά τους επισκέπτες του μαζί με το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (DRSF).

Αυτήν τη στιγμή εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα ταξίδια που έχουν ήδη ξεκινήσει μπορούν να ολοκληρωθούν όπως έχει προγραμματιστεί. Ταξίδια που δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει πιθανότατα δεν θα είναι πλέον δυνατά ή μόνο εν μέρει δυνατά από την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024. Σε συνεργασία με τον (προσωρινό) διαχειριστή αφερεγγυότητας που δεν έχει ακόμη διοριστεί, μια ιδέα για τη συνεχή ενημέρωση των επηρεαζόμενων ταξιδιωτών και την επιχειρησιακή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες”.

ΠΗΓΗ:traveldailynews.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή