Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αίτημα ΟΕΤΚ για παράταση της κτηματογράφησης της ΠΕ Κέρκυρας

Αίτημα ΟΕΤΚ για παράταση της κτηματογράφησης της ΠΕ Κέρκυρας

Με επιστολή- διαμαρτυρία  προς τον Υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ελληνικό κτηματολόγιο  κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας ζητάει από την πολιτεία να δείξει ενδιαφέρον για τα προβλήματα των κερκυραίων πολιτών και να αποδείξει έμπρακτα ότι δεν τους αντιμετωπίζει σαν τον «κουμπαρά» του ταμείου  δημοσίων εσόδων αλλά ενδιαφέρεται   και συντρέχει στην επίλυση των προβλημάτων τους,  ιδιαίτερα του συγκεκριμένου που έχει προκύψει με το κτηματολόγιο στην Κέρκυρα.

Όπως τονίζει η ΟΕΤΚ στην επιστολή της, το θέμα της αδυναμίας ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης της ΠΕ Κέρκυρας στο χρονικό περιθώριο που έχει θέσει το κράτος, έχει στοιχειοθετηθεί αναλυτικά και έχει τεθεί στο υπουργείο από τους αρμόδιους φορείς όπως το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας,   τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας κ. Ιωάννη Κοντό, το Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Περιφερειακό τμήμα Ν. Κέρκυρας, το Οικονομικό επιμελητήριο της Ελλάδος -16ο Περιφερειακό τμήμα Ιονίων Νήσων, τους φορείς της Τ.Α και τις τοπικές κοινωνίες,  με τους οποίους συντάσσεται πλήρως και ζητά ως εκπρόσωπος 3.000 τουριστικών επιχειρήσεων της Κέρκυρας τα κάτωθι:

1) Ξεκάθαρη παράταση –με εμπρόθεσμο χαρακτήρα- της κτηματογράφησης της ΠΕ Κέρκυρας μέχρι 31-12-2024.

2) Να επισπευσθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων των υποθηκοφυλακείων Μέσης και Όρους για τη διευκόλυνση των πολιτών στην αναζήτηση στοιχείων ζητούμενων για την κτηματογράφηση.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή