Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αφιέρωμα του Reader.gr στο Καμπιέλο: «Η Σικελία της Ελλάδας με τα καλντερίμια, τα μυστικά πλατώματα και τα πηγάδια»

Αφιέρωμα του Reader.gr στο Καμπιέλο: «Η Σικελία της Ελλάδας με τα καλντερίμια, τα μυστικά πλατώματα και τα πηγάδια»

«Η νοσταλγική συνοικία του νησιού των Φαιάκων που σε ταξιδεύει στην Νότια Ιταλία» σημειώνει το reader.gr  για το Καμπιέλο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η παλιά πόλη της Κέρκυρας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο όμορφα σημεία των ελληνικών νησιών και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού του Ιονίου πελάγους είναι η συνοικία Καμπιέλο, η παλαιότερη συνοικία της Κέρκυρας, με έντονες επιρροές από την αρχιτεκτονική των περιοχών της Νότιας Ιταλίας.

Η απαράμιλλη γοητεία του Καμπιέλο σαγηνεύει τους επισκέπτες που νιώθουν σαν να σταμάτησε ο χρόνος, περπατώντας στα καλντερίμια ανάμεσα στα παλαιά κτίρια, θραύσματα μιας βενετσιάνικης εποχής.

Το ιταλιάνικο Καμπιέλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Καμπιέλο (ή Καμπιέλλο) είναι μια από τις πρώτες περιοχές του «Ξωπόλι» (Παλιά πόλη), που ξεκίνησαν να κατοικούνται όταν η μεσαιωνική πόλη της Κέρκυρας που περικλειόταν από τις οχυρώσεις του Παλαιού Φρουρίου δεν είχε χώρο να φιλοξενήσει άλλους κατοίκους.

Το Καμπιέλο επιλέχθηκε τότε καθώς πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται σε ανυψωμένο σημείο και απέπνεε ασφάλεια.

Στη βενετσιάνικη διάλεκτο η λέξη campiello σημαίνει «πλατειούλα» εξού και το όνομα της αγαπημένης συνοικίας της Κέρκυρας. Επίσης, στα λατινικά, η λέξη campi ονομάζονται οι ανοιχτοί χώροι, οι μικρές πλατείες στην ουσία που γύρω τους χτίστηκαν οικίσματα.

Οι βόλτες στα ανέγγιχτα καντούνια του Καμπιέλο οδηγούν σε μυστικά πλατώματα, εκκλησίες και πηγάδια. Τριγύρω υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν τις νοστιμιές του νησιού.

Αυτά που δεν πρέπει να παραλείψει να δει όποιος βρεθεί στην περιοχή είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου των Γερόντων (San Nicolo dei Vecchi), το Βόλτο του Κοκκίνη, ένα γραφικό, τοξοειδές πέρασμα, και την Πλατεία Ταξιαρχών, όπου συναντάται ο Ιερός Ναός Παντοκράτορος».

ΠΗΓΗ: reader.gr

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή