Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αδελφοποίηση των Δικηγορικών Συλλόγων Κέρκυρας και Νάπολης- Πράξη ισχυρού ιστορικού  και ουσιαστικού συμβολισμού

Αδελφοποίηση των Δικηγορικών Συλλόγων Κέρκυρας και Νάπολης- Πράξη ισχυρού ιστορικού  και ουσιαστικού συμβολισμού

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, προέβη σήμερα στην υλοποίηση μιας πράξης ισχυρού ιστορικού, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, καθώς προέβη στην αδελφοποίηση του με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Νάπολη της Ιταλίας.

Η αδελφοποίηση υπεγράφη από τους δυο Προέδρους Γιάννη Κοντό και Carmine Foreste, σε ένα πανηγυρικό κλίμα, στη σάλα «Cafiero» του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Νάπολη.

Ο Δ.Σ. της Napoli είναι ένας Δικηγορικός Σύλλογος τεραστίων διαστάσεων σε αριθμό μελών (14.000 μέλη), κύρος, ιστορία και παρουσία, είναι ένας από τους αρχαιότερους της Ιταλίας (έτος ιδρύσεως 1780), με συμμετοχή σε διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Δικηγορικούς Οργανισμούς, ιστορικά συνδεδεμένος με την καλλιέργεια, κυρίως, του ποινικού δικαίου, συνδέεται δε άρρηκτα με τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου «FEDERICO II» της Napoli που, κατά κοινή ομολογία, είναι μια από τις κορυφαίες Νομικές Σχολές της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Το σχετικό Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης που υπεγράφη, περιλαμβάνει το σύνολο των κοινών στόχων και της συνεργασίας που ιδρύεται μεταξύ των δυο Δικηγορικών Οργανισμών.

Αντικείμενο αυτής της συνεργασίας θα είναι τα Νομικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δυο πόλεων Κέρκυρας και Napoli, η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και προσώπων που συνδέουν τις δύο πόλεις, η συνεργασία για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης, η συνεργασία στον τομέα της έρευνας της νομικής επιστήμης, η διενέργεια επιστημονικών συνεδρίων σε Κέρκυρα και Νάπολη, η ανταλλαγή γραπτού και πληροφοριακού υλικού νομικού περιεχομένου, η ανταλλαγή επιστημόνων και πολλά άλλα.

Τον ΔΣΚ εκπροσώπησε τετραμελής αντιπροσωπεία του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Κοντό, τον Ταμία Θ. Αλυσανδράτο και τα μέλη Ευδ. Κατέχη και Σπ. Παπαδόπουλο.

Το γεγονός αυτής της αδελφοποίησης, είναι βέβαιο ότι αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην μακραίωνη ιστορία και πορεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή