Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας: Κάλεσμα δενδροφύτευσης στις Λούτσες Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας: Κάλεσμα δενδροφύτευσης στις Λούτσες Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

Το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας ενεργώντας άμεσα για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στο Βόρειο τμήμα προβαίνει σε μεγάλη έκτασης αναδάσωση την Κυριακή 14 Απριλίου.

Έπειτα από συνεχείς συσκέψεις με τους υπεύθυνους της Δασικής υπηρεσίας και συγκεκριμένα την Δασάρχη κυρία Κρητικού Ζαϊρα Αικατερίνη, την Δασολόγο κυρία Παπαϊωάνου Μαρία και σε επανειλημμένες επικοινωνίες με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κύριο Γεώργιο Μαχειμάρη ολοκληρώθηκαν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την αναδάσωση όπου οριοθετήθηκε ο χώρος των 15 στρεμμάτων που αυτή θα πραγματοποιηθεί. Αρχικά θα τοποθετηθούν 1000 δέντρα στη περιοχή «Αναπαυτήρια» Λούτσες συμβάλλοντας άμεσα και στη πρόληψη φυσικών φαινομένων από έντονες βροχοπτώσεις και στην επόμενη αναδασοτική περίοδο θα φυτευτούν άλλα τόσα.

Το ραντεβού-κάλεσμα του τμήματος προς φορείς, μαθητές, σωματεία και εθελοντές τόσο από τη Βόρεια Κέρκυρα όσο και από όλο το νησί είναι για τις 10.00π.μ στην διασταύρωση Περίθειας & Επαρχιακής οδού Κασσιώπης –Αχαράβης (Σπίγγος Παγωτά) .

Από εκεί όλοι μαζί θα κινηθούν για την περιοχή που έχει υποδείξει το δασαρχείο και έχει αδειοθετηθεί για αυτό το σκοπό.

Το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά τον Κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Χρήστο Καραπιπέρη που μαζί με τον Αντικυβερνήτη και μέλος του τμήματος της Κέρκυρας Νίκο Δημητρόπουλο υποστήριξαν ενεργά τις προσπάθειες προσφέροντας τα περισσότερα εκ των δέντρων που θα φυτευτούν καθώς και τον Κωνσταντίνο Μήσιαλη μέλος του τμήματος Βάρης-Βούλας – Βουλιαγμένης.

Ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά τον κύριο Ευστάθιο Θεοδωράκη διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας Costa Botanica και τον Ξενοδοχειακό Όμιλο CRECOTEL Hotels & Resorts για τη καθοριστική τους συμβολή στη δράση του τμήματος.

Παράλληλα, ευχαριστεί για όλες τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών και τεχνικών θεμάτων τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κύριο Γεώργιο Μαχειμάρη, τον αντιδήμαρχο κύριο Θεοφάνη Σκέμπρη, την προϊσταμένη της Δασικής υπηρεσίας Κέρκυρας κυρία Παπαϊωάννου Μαρία και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Κο Γεώργιο Μαυρόπουλο.

Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 10:00 π.μ. σας περιμένουμε όλους για την αναδάσωση του νησιού μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6946383102 & 6947898323.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή