Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » 71 επιπλέον αστυνομικοί  στην  Κέρκυρα για το καλοκαίρι –  Με  αριθμό ρεκόρ ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας ενώ  δημιουργείται και πρατήριο καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ

71 επιπλέον αστυνομικοί  στην  Κέρκυρα για το καλοκαίρι –  Με  αριθμό ρεκόρ ενισχύεται η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας ενώ  δημιουργείται και πρατήριο καυσίμων της ΕΛ.ΑΣ

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο, είχε ο Στέφανος Γκίκας, με βασικό θέμα συζήτησης την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυραςμε αστυνομικό προσωπικό, ενόψει της θερινής περιόδου, αλλά και σε μόνιμη βάση.

Στα θέματα της ατζέντας ήταν επίσης, η ενεργοποίηση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, η δημιουργία Υπηρεσιακού Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων για την Ελληνική Αστυνομίαστην Κέρκυρα και η ολοκλήρωση του Αστυνομικού Τμήματος Αργυράδων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω καταρχάς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ΜιχάληΧρυσοχοΐδη και φυσικά  τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο, διότι αποσπάται στην Κέρκυρα ο αριθμός ρεκόρ των 71ατόμωνΑστυνομικού προσωπικού (48 Δόκιμοι και 23 Μόνιμα Στελέχη), για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό κατά την θερινή περίοδο (στο Αεροδρόμιο, στο Λιμάνι και αλλού).

Θυμίζω ότι πέρσι η ενίσχυση ανήλθε σε 49 άτομα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησα να εξεταστεί η δυνατότητα να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των αποσπασμένων ώστε να φτάσει τα 80 άτομα, για να καλυφθούν πλήρως οι υπηρεσιακές ανάγκες. Επίσης ζήτησα και την αύξηση του μονίμως υπηρετούντος προσωπικού, αφού υπάρχουν αρκετά κενά οργανικών θέσεων.

Επιπλέον, έθεσα εκ νέου το ζήτημα του Τοπικού Αστυνόμου στην περιοχή του Αϊ Γιάννηκαι ζήτησα  να τεθεί σε λειτουργία, ει δυνατόν πριν το Πάσχα. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ενημερώθηκα επίσης ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη κατασκευής για τη δημιουργία Υπηρεσιακού Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων για την Ελληνική Αστυνομία στην Κέρκυρα,το οποίο θα γίνει στην περιοχή τουΚαμπανιόλου. Τονίζω ότι η χρηματοδότηση, ύψους 300.000 Ευρώ, είναι εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ενημερώθηκα επίσης ότι βρίσκονται προς το τέλος οι εργασίες στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυράδων.

Ανέφερα τέλος στον κ. Αρχηγό, ότι αναγνωρίζουμε πλήρως την προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την πρόοδο που έχει συντελεστεί και παρά τις όποιες αδυναμίες και τα ατυχή περιστατικά, έχουμε εμπιστοσύνη στους άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. Το έργο πουεπιτελούν είναι πολύ σημαντικό. Μόνο το τελευταίο διάστημα, εξαρθρώθηκαν δεκάδες εγκληματικές σπείρες και κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, ενώ σώθηκαν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλό θα ήταν να μην αποτελεί η Ελληνική Αστυνομία «όχημα της αντιπολίτευσης» για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή