Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » 4ο Πειραματικό Δ.Σ.  Κέρκυρας- Aθηναγόρειο: Δράσεις για  την παγκόσμια ημέρα των Ζώων

4ο Πειραματικό Δ.Σ.  Κέρκυρας- Aθηναγόρειο: Δράσεις για  την παγκόσμια ημέρα των Ζώων

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων οργανώθηκε δράση από το 4ο Πειραματικό Δ.Σ Κέρκυρας – Αθηναγόρειο. Ειδικότερα επισκέφθηκαν το σχολείο εκπαιδευτές της Κερκυραϊκής Εταιρείας Προστασίας των Ζώων συνοδεύοντας τρεις ξεχωριστούς τετράποδους επισκέπτες για να μιλήσουμε για τα δικαιώματα των ζώων και την φροντίδα που τους αρμόζει.

Συζήτησαν με τα παιδιά και απάντησαν σε όλες τις απορίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη φροντίδα των ζώων. Μας δίδαξαν ότι ο σεβασμός είναι μια σπουδαία αξία που οφείλουμε να δείχνουμε όλοι σε κάθε έμβιο ον του πλανήτη μας.

«Αγαπάμε όλα τα ζώα του κόσμου, γιατί έχουν ψυχή και καρδιά που χτυπάει μόνο για αγάπη! Υιοθετώ, δεν αγοράζω!» ήταν τα μηνύματα των βίντεο που παρακολούθησαν τα παιδιά, που ανέδειξαν την αγάπη τους για τα ζώα, μια αγάπη χωρίς περιορισμούς και διδάχτηκαν πως όλα τα πλάσματα  αξίζουν μια όμορφη ζωή με αγάπη και φροντίδα.

Παράλληλα έγιναν δραστηριότητες εικαστικών, προβολών βίντεο και animation και έγινε συζήτηση σχετικά με τα ζώα στους ζωολογικούς κήπους και το τσίρκο, τη διάσωση των ζώων, τους σκύλους-οδηγούς τυφλών, τους αστυνομικούς σκύλους και την εκμετάλλευση των ζώων για χάρη της επιστήμης (εκμετάλλευση φιδιών για παραγωγή φαρμάκων).

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή