Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » 4ο Πειραματικό Δημ.  Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο: Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις για τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

4ο Πειραματικό Δημ.  Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο: Με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις για τη 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία και πρωτόγνωρο ενδιαφέρον οργανώθηκε στο 4ο Πειραματικό Δημ.  Σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι δράσεις, που έγιναν στα άλση του Ανεμομύλου και της Γαρίτσας είχαν ως στόχο  να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία όλου του κόσμου.

Το σχολείο συμμετείχε στην πανελλαδική σχολική σκυταλοδρομία με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥζειν- ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη- ΕΥγένεια), περνώντας τα ευρύτερα μηνύματα του αθλητισμού.

Στη συμβολική διαδρομή της σκυταλοδρομίας εκτός από την αθλητική διάστασή της αναδεικνύονται οι αξίες μιας νέας στάσης ζωής, που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα.

Παράλληλα υλοποιήθηκαν πολλές αθλητικές δραστηριότητες σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα και ιδιαίτερα:  μπάσκετ, κρίκετ, εδαφοσφαίριση (πετάγκ), ποδόσφαιρο.

Όλες οι δράσεις πέτυχαν να δημιουργήσουν δεσμούς στα παιδιά, που έδωσαν την ευκαιρία για παιχνίδι, γέλιο, συνεργασία και βιώματα για μια νέα στάση ζωής. Παράλληλα οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες ανέδειξαν και δημιούργησαν μηνύματα για τη συνεργασία, την καλή ποιότητα ζωής, τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία και τους παραολυμπιακούς αγώνες κ.ά.

Τέλος, αξία να επισημανθεί ότι μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες, τη συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό, τις προσωπικές επιλογές, τα ταλέντα και την προτίμηση των παιδιών στον τρόπο που θα εντάξουν την άθληση στην καθημερινότητά τους αλλά και μέσα από το σχολικό περιβάλλον, τα παιδιά μας ωφελούνται από την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στη ζωή τους.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή