Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » 4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας – Αθηναγόρειο:  Δράσεις με την Πυροσβεστική Yπηρεσία Κέρκυρας

4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας – Αθηναγόρειο:  Δράσεις με την Πυροσβεστική Yπηρεσία Κέρκυρας

Στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας Μείωσης Φυσικών Καταστροφών (13 Οκτωβρίου), που καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες και για την εφαρμογή ανάλογου προγράμματος επισκέφθηκαν το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Κέρκυρας – Αθηναγόρειο εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας για να ενημερώσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις ενέργειες διαχείρισης των πυρκαγιών και άλλων έκτακτων αναγκών.

Οι πυροσβέστες με μεγάλη διάθεση και κέφι εξήγησαν πολλά πράγματα στους μικρούς μαθητές και απάντησαν υπομονετικά σε κάθε απορία που τους γεννήθηκε. Επιπλέον, τους εξήγησαν τα πάντα γύρω από το επάγγελμά τους, τη σπουδαιότητα των δασών και την ευθύνη που έχουμε μικροί και μεγάλοι για την προστασία τους και τα παιδιά απόκτησαν γνώσεις για τους κινδύνους και την αποφυγή τους. Δόθηκαν οδηγίες για το τι οφείλει να κάνει ο καθένας από μας όταν εντοπίσει φωτιά, ώστε να συμβάλλει στην έγκαιρη κατάσβεσή της.

Όταν η συζήτηση τελείωσε τα παιδιά πέρασαν στη δράση και ένιωσαν για λίγο μικροί πυροσβέστες.. Φόρεσαν τα κράνη προστασίας, έριξαν νερό με τη μάνικα, άκουσαν τις σειρήνες και επεξεργάστηκαν όλα τα εργαλεία του πυροσβεστικού οχήματος, μαθαίνοντας τα βασικά εργαλεία του, ενθουσιάζοντας όλα τα παιδιά.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή