Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » 30 μείον εργαζόμενοι στο Noσοκομείο  Κέρκυρας ελέω ιδιωτικών συνεργείων

30 μείον εργαζόμενοι στο Noσοκομείο  Κέρκυρας ελέω ιδιωτικών συνεργείων

Στην έξοδο οδηγούνται 211 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Ηπείρου, της Λευκάδας και της Κέρκυρας στη βάση των ανακοινώσεων που έκανε από τα Ιωάννινα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα 140 εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, 14 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 15 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, 30 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, 12 εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, που δούλευαν πάνω από 5 χρόνια με ανανεωνόμενες συμβάσεις εργασίας (ΣΟΧ) στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, τους ανακοινώθηκε η απόλυση γιατί οι συγκεκριμένες  δραστηριότητες θα εκχωρηθούν σε ιδιωτικά συνεργεία.

Για το θέμα, όπως αναφέρεται στο «Epiruspost.gr»,   ο  βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας σε δήλωσή του σημειώνει ότι πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη δημόσια υγεία.

Ενώ τονίζει πως σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) «στις υπηρεσίες στήριξης των νοσοκομείων  της χώρας (φύλαξη, καθαριότητα, εστίαση), εργάζονται με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων πάνω από 6000 εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστάτωση γιατί οι συμβάσεις τους διακόπτονται και απολύονται, όχι γιατί περισσεύουν, αλλά γιατί στη θέση τους εγκαθίστανται εργολάβοι.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εργάστηκαν όλο το κρίσιμο διάστημα με την πανδημία, μερικοί από αυτούς από το 2015, και τώρα η κυβέρνηση με κυνικό τρόπο αντί  για επιβράβευση τους στέλνει στα σπίτια τους, ενώ οι ανάγκες -σε ανθρώπινο δυναμικό – του εθνικού συστήματος υγείας, είναι ομολογουμένως τεράστιες. Μάλιστα, οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε απόγνωση για το εργασιακό τους μέλλον ήταν αυτοί που κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή. Ήταν αυτοί που χειροκροτούνταν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και περίμεναν την μονιμοποίησή τους, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντί αυτού, ο  υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη κ. Γεωργιάδης, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα  από τα Ιωάννινα, δήλωσε με κυνισμό, που ο ίδιος τον βαφτίζει «λογική» ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη των νοσοκομείων με σύμβαση ορισμένου χρόνου θα απολυθούν και τους παρέπεμψε να αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα στον συγκεκριμένο κλάδο.  Τι άλλαξε; Δεν ισχύει πια η υπόσχεση του Πρωθυπουργού;

Την ώρα που τα νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα να βάλουν ένα καρφί στο τοίχο μιας κλινικής, απορούμε πως η κυβέρνηση επιμένει με τους εργολάβους που στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και πετάει στο δρόμο 6.000 συμβασιούχους»;

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή