Τίτλοι Ειδήσεων

Ένας παλιός αυτοδιοικητικός παράγοντας της Κέρκυρας, αείμνηστος πια, έλεγε: «Ο καλός ο Καπετάνιος… ξέρει και άλλο μονοπάτι». Δύο σε μία παροιμία, συμπυκνώνοντας  έτσι την λαϊκή σοφία!!!

Οι καλοί «Καπεταναίοι» λοιπόν, ή αν θέλετε, «το λοιπόν» που άρεσε αυτή η έκφραση, τονίζοντας ότι πρόκειται να πει κάτι το πολύ σπουδαίο, σε έναν αποδημήσαντα πλέον, συνάδελφο, ανέλαβαν πρωτοβουλία, στηριζόμενοι στην έννοια που στην Κέρκυρα έχει «ενοχοποιηθεί», για να μην πω ότι την αντιλαμβανόμαστε «σαν βρυσιά», δηλαδή τη συνεργασία, επιχειρούν να λύσουν τόσο το στεγαστικό πρόβλημα του Ιονίου Πανεπιστημίου, όσο και το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας.

Ποιοι είναι οι «Καπεταναίοι», εν προκειμένω; Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, υπό την «σκέπη» του Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή. Συναντήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο γραφείο του Περιφερειάρχη και μετά επισκέφθηκαν δυο οικόπεδα του  Δήμου, ένα στους Κυνοπιάστες και ένα, απέναντι από τις εργατικές κατοικίες στις Κουλίνες, που είναι των Αδελφάτων. Αυτά τα δυο οικόπεδα είναι του Δήμου και υπάρχει και ένα ακόμα οικόπεδο, στην Παλλάδα, ιδιοκτησίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Τα σενάρια για την ανταλλαγή των οικοπέδων είναι δύο. Σίγουρα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα ενδιαφέρεται να παραχωρήσει – ανταλλάξει το οικόπεδο στην Παλλάδα, αφού και λόγω Αρχαιολογίας, είναι δύσκολο να οικοδομηθεί. Δεν έχουν καταλήξει ακόμα Δήμος και Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ποιο από τα δυο υπό παραχώρηση οικόπεδα του Δήμου, θα πάρει. Στους Κυνοπιάστες είναι πιο μεγάλο οικόπεδο και όχι μόνο μπορεί να στεγάσει τα «τεχνικά» του τμήματα, αλλά και να κατασκευάσει και εστία. Αλλά είναι λίγο πιο μακριά από την πόλη, μπορεί να γίνει όμως «κάμπους». Στις Κουλίνες, είναι πιο μικρό, άρα περιορίζεται όσον αφορά την έκταση και η αξιοποίηση του.

Αυτή την στιγμή που συζητάμε, το σίγουρο είναι ότι υπάρχει η βούληση και από τις δύο πλευρές, Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Ιόνιο Πανεπιστήμιο, να προχωρήσουν σε συνεργασία, με στόχο να λύσουν κάποια από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Δήμος να βρει επιτέλους ένα μεγάλο οικόπεδο για παρκινγκ μέσα στη πόλη και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο να μπορέσει αν στεγάσει τα τμήματα του και τους φοιτητές του. Βέβαια θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια «τεχνικά» ζητήματα για να επέλθει το deal

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή