Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » 19ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ. Σκέψου – Ονειρέψου – Πάλεψε

19ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ. Σκέψου – Ονειρέψου – Πάλεψε

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών το παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Πρόκειται για το 19ο φεστιβάλ που φέτος είναι αφιερωμένο στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών και έχει κεντρικό σύνθημα «Σκέψου – Ονειρέψου – Πάλεψε, Πες ΝΑΙ στην ζωή και ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά».
Το φεστιβάλ του ΕΣΥΝ αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που αναδεικνύει τον δημιουργικό και αγωνιστικό τρόπο ζωής ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις εξαρτήσεις. Στο πλαίσιο του από το 2005 χιλιάδες παιδιά έχουν ξεδιπλώσει το ταλέντο τους και την ομορφιά της συλλογικής προσπάθειας και έχουν εισπράξει τα μηνύματα του αντιναρκωτικού κινήματος. Παράλληλα οι εκδηλώσεις του δίνουν δυνατότητες ενημέρωσης για τις επικίνδυνες πολιτικές που θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά ενώ αποτελούν βήμα διεκδίκησης μέτρων στήριξης της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και δομών όπως ο “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”, η ”ΔΗΜΟΠ” και το “ΚΕΘΕΑ” που βοηθούν στην πρόληψη και τη θεραπεία.
Φέτος το φεστιβάλ ξεκινάει το Σάββατο 25 Μαΐου από το γήπεδο των Νυμφών με τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται για 13η χρονιά με τον ΑΧΙΛΛΕΑ ΝΥΜΦΩΝ. Το “ταξίδι” του 19ου φεστιβάλ του ΕΣΥΝ θα συνεχιστεί το Σάββατο 1 Ιουνίου στο γήπεδο του Ολύμπου με μία μεγάλη αθλητική γιορτή στην οποία θα συμμετάσχουν σχεδόν όλες οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του νησιού και περισσότερα από 400 παιδιά. Ακολούθως την Κυριακή 16 Ιουνίου στην πλατεία του Άη Μαθιά θα διοργανωθεί βραδιά τέχνης ενώ στο διάστημα από 20 μέχρι 25 Ιουνίου στο παλιό ψυχιατρείο θα παρουσιαστούν θεατρικές και κινηματογραφικές μαθητικές και ερασιτεχνικές δημιουργίες. Τέλος το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στην Κάτω Πλατεία με τουρνουά χάντμπολ.
Θυμίζουμε ότι οι εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Σύλλογο Γονέων του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» και έχουν τη στήριξη των δήμων και δεκάδων αθλητικών, πολιτιστικών, εργατικών και επιστημονικών συλλόγων. Σας προσκαλούμε να τις παρακολουθήσετε ενισχύοντας τον αγώνα για ένα κόσμο της ειρήνης και της αλληλεγγύης και μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή