Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της «Κερκυραϊκής Άποψης». Φράγματα ΤΕΛΟΣ.

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ της «Κερκυραϊκής Άποψης». Φράγματα ΤΕΛΟΣ.

Συζητήθηκε κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων η επερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Ιόνιο» Μαρία Δρυ σχετικά με τα ερωτήματα που ανακύπτουν από το πρόσφατο δημοσίευμα της «Κερκυραϊκής Άποψης». Η κυρία Δρυ έθετε ερωτήματα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι μετά την απένταξη του έργου των Φραγμάτων, αν υπάρχει συνεργασία με τους Δήμους, που βρίσκεται το θέμα των λιμνοδεξαμενών που ανέσυρε από «τα αζήτητα» ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής και τι θα γίνει με το δευτερεύον δίκτυο το οποίο είναι ξεχαρβαλωμένο.

Απαντώντας στην ερώτηση της κυρίας Δρυ ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χρήστος Άνθης, αφού ο Περιφερειάρχης Γιάννης Τρεπεκλής απουσιάζει στο εξωτερικό ευρισκόμενος στην τουριστική έκθεση της Λευκωσίας, είπε ότι και η Περιφερειακή αρχή προβληματίζεται από αυτές τις αρνητικές εξελίξεις και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης διακατέχεται από έντονο προβληματισμό και προτίθεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τους δήμους του νησιού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς ο οποίος επιβεβαίωσε ότι όντως βρήκε «αραχνιασμένες» τις μελέτες για τις λιμνοδεξαμενές στα νησιά, μία στη Κέρκυρα στο Ρεκίνι και στη Λευκάδα, που όμως είχε ήδη ώριμες μελέτες για την Βασιλική και για την βόρειο Λευκάδα, αλλά υπήρξε καθυστέρηση της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και χάθηκε το ποσό των 620 χιλιάδων ευρώ. Ο κύριος Κουρής στη συνέχει τόνισε ότι εξασφαλίστηκε εκ νέου το ποσό για τις μελέτες περίπου 600 χιλιάδων ευρώ, καθώς επίσης υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κέρκυρας, να τοποθετηθεί ταχυδιυλιστήριο  στη λιμνοδεξαμενή Μοσχόπουλου για να υδροδοτηθεί η περιοχή.

Σχετικά με την επιλογή του plan B για μεταφορά νερού από το Γαλάζιο Μάτι που είχε απορριφθεί στο παρελθόν και που αποτελούσε μια από τις τρεις προτάσεις της ομάδας Φορνιέ, δεν ειπώθηκε κάτι, όμως ισχύει το ρεπορτάζ της «Κερκυραϊκής Άποψης» ότι έχει επανέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων και μάλιστα παρουσιάζει ζωηρό διακρατικό ενδιαφέρον.

Τέλος για το δευτερεύον δίκτυο ο κύριος Άνθης απάντησε ότι όντως είναι προβληματικό με πολλές διαρροές αλλά είναι αρμοδιότητα των Δήμων και της ΔΙΑΔΕΥΑΚ.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή