Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » 11ο SEVEN Festival 2024:  Το Le Tablao de Tango στο Παλαιό Φρούριο

11ο SEVEN Festival 2024:  Το Le Tablao de Tango στο Παλαιό Φρούριο

Το Le Tablao de Tango είναι μια γαλλική δημιουργία και παραγωγή που συγκεντρώνει τους καλύτερους Αργεντινούς σολίστες γύρω από ένα ρεπερτόριο κλασικών τραγουδιών του τάνγκο, από τον Carlos Gardel μέχρι τον Piazzolla, για ένα οικείο και αυθεντικό ταξίδι στην καρδιά της αργεντίνικης μουσικής.

Τρεις εξαιρετικοί μουσικοί – ο Franco Luciani (φυσαρμόνικα), ο Chino Laborde (φωνή) και ο Raul Kiokio (κιθάρα) – διεθνώς αναγνωρισμένοι και συχνά προσκεκλημένοι ως σολίστες ορχήστρας, παίζουν εδώ μαζί για την απόλαυση της καλλιτεχνικής υπεροχής και την αναδημιουργία του τάνγκο των απαρχών.

Σαν σε καμπαρέ του χθες, συναντούν την χορεύτρια του τάνγκο και του φλαμένκο Αλεξία Θεοδώρου, μια Ελληνίδα που έζησε πολλά χρόνια στο Μπουένος Άιρες και που τώρα έχει τη βάση της στη Σεβίλλη, η οποία συνδυάζει το χορό φλαμένκο με τη μουσική του τάνγκο σε μια μοναδική παράσταση που αναδεικνύει τόσο τις παραδόσεις και πάθη της Λατινικής Αμερικής όσο και της Ισπανίας.

Ένα τραπέζι, μερικές καρέκλες και ποτήρια με κρασί: ένα απλό σκηνικό για μια άμεση και πρωτόγνωρη συνάντηση μεταξύ των καλλιτεχνών και του κοινού γύρω από το τάνγκο, που θεωρείται και βιώνεται ως μια φορητή μουσική, εφάμιλλη των μπλουζ, του φάντο ή του ρεμπέτικου.

Η θεατρική μέθη του τραγουδιστή ο οποίος αποστάζει την ποίηση των χαμένων παραδείσων, της νοσταλγίας και των απογοητευμένων έρωτων καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, μεθάει τη χορεύτρια, η οποία εκφράζει όλη την αίγλη του τάνγκο μέσα από τον χορό φλαμένκο σαν ένα σώμα που καίγεται και αργότερα ξαναγεννιέται ακριβώς μέσα από τις ίδιες του τις στάχτες!

Από τον Μάιο του 2022, το Tablao de tango έχει εμφανιστεί σε sold-out κοινό στις μεγαλύτερες εθνικές σκηνές της Γαλλίας (Philarmonie de Paris, Théâtre de la Ville κ.λπ.), καθώς και στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία σε φεστιβάλ παγκόσμιας μουσικής, τζαζ κλαμπ και αλλού. Το άλμπουμ “Alcohol y desamor”, που κυκλοφόρησε την άνοιξη από τη Sony, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και είναι υποψήφιο για διάφορα βραβεία

Επιμέλεια παραγωγής: “ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος” / “Φίλοι του ΕΠΤΑ”

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

Προπώληση  : 12€, Πόρτα 15€

11ο SEVEN Festival 2024 πληροφορίες στο 6974064575

Προπώληση: Προπώληση στη Speedex Courier Κέρκυρας (περιοχή Κουλίνες) & στο κατάστημα Grand Opticon (Μαντζάρου 18)

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή