Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Όλες οι αποδείξεις με QR και online στο cloud από 1η Νοεμβρίου

Όλες οι αποδείξεις με QR και online στο cloud από 1η Νοεμβρίου

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρά η μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή των αποδείξεων. Μέχρι τέλος του μηνός θα πρέπει να έχουν αλλάξει όλες οι ταμειακές και οι φορολογικοί μηχανισμοί, ώστε από 1ης Νοεμβρίου να εκδίδουν πλέον μόνο αποδείξεις με τυπωμένο κωδικό QR -και όχι απλά ένα barcode ή μια αλφαριθμιτική ακολουθία.
Ουσιαστικά απομένουν 15 μόλις μέρες για την αλλαγή, αναβάθμιση και επέκταση των ταμειακών συσκευών και συστημάτων, στο σύνολο της αγοράς.
Με τον τρόπο αυτόν όμως, όλες οι αποδείξεις θα ελέγχονται άμεσα μέσω scanner πια, για τη γνησιότητά τους ή για το αν έχουν αποσταλεί στην εφορία. Και όχι μόνο από τους εφοριακούς, αλλά ακόμα και από απλούς πελάτες και πολίτες, μέσω του κινητού τους «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου τους.
Στην ουσία οι αποδείξεις θα βρίσκονται πλέον online ψηφιακά καταχωρημένες στο διαδίκτυο και στο υπολογιστικό “cloud” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Το νέο σύστημα ανοίγει και τον δρόμο για καθολική εφαρμογή του «μπόνους» που αναμένεται να θεσμοθετηθεί άμεσα για όσους συμβάλλουν να εντοπιστούν κρούσματα φοροαπόκρυψης.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή