Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Χωρίς απάντηση η ερώτηση Αυλωνίτη για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Κέρκυρα

Χωρίς απάντηση η ερώτηση Αυλωνίτη για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στην Κέρκυρα

Δεν απάντησε η αν. Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, στο επίμονο ερώτημα του βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Αυλωνίτη, ΓΙΑΤΙ υπήρξε 5μηνη χρονική υστέρηση στην ανταπόκριση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Β. Κέρκυρα, που κόστισαν τη ζωή σε δύο συμπολίτες μας.
Η υπουργός ανέφερε όμως, ότι υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση για λήψη προληπτικών μέτρων (μυοκτονία, απολυμάνσεις, ενημέρωση κοινού κλπ) από τις 2 Φεβρουαρίου 2023, με το υπ’ αριθμ. 2822 έγγραφο του ΕΟΔΥ προς τη Δ/νση Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ απέδωσε τα συνεχή κρούσματα στην Κέρκυρα στο υγρό κλίμα, τα μολυσμένα ύδατα και τη συσσώρευση σκουπιδιών.

Μάλιστα δημιουργήθηκε ένταση όταν η υπουργός ανέφερε ότι τα θέματα δημόσιας υγείας δεν προσφέρονται για τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες και πολιτική εκμετάλλευση, με τον βουλευτή να τονίζει στη δευτερολογία του ότι: “Υπάρχουν δεκάδες δημοσιεύματα και το θέμα έχει λάβει πανελλαδική διάσταση. Γιατί δεν απαντάτε σε αυτά; Δεν μπορείτε να με μέμφεστε γιατί αναδεικνύω τα προβλήματα του τόπου μου και τις ανησυχίες των συμπατριωτών μου. Κυκλοφορούν βίντεο με στρατιές ποντικών στους δρόμους του ένδοξου νησιού των Φαιάκων. Απαντήστε μου συγκεκριμένα, εσείς, το υπουργείο τι κάνετε;  Όχι γενικά και αόριστα”. Και να συμπληρώνει με νόημα: “Φαίνεται ότι είναι άτυχη η Κέρκυρα που έχει υγρό κλίμα!”.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή