Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Υβριδική Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου SOSAME. Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Υβριδική Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου SOSAME. Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Την ευρύτατη χρήση των ψηφιακών μέσων στην ανακάλυψη, μελέτη και παρουσίαση του παρελθόντος, ενθαρρύνει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, μέσω του καινοτόμου έργου «Πρωτότυπη μέθοδος διάγνωσης, τεκμηρίωσης και ανάδειξης – ανάλυσης σωστικών ανασκαφών» (SOSAME).

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Ιονίου Πανεπιστημίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας και της εταιρείας Τεχνική Πληροφορική, θα πραγματοποιηθεί Υβριδική Ημερίδα, την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιωάννου Θεοτόκη 72, Κέρκυρα, Αίθουσα Συνεδριάσεων – ισόγειο) και ώρα 11:00 π.μ..

Το πρόγραμμα SOSAME, που υλοποιείται στο πλαίσιο Ειδικές Δράσεις «Υδατοκαλλιέργειες» – «Βιομηχανικά Υλικά» – «Ανοιχτή Καινοτομία στον Πολιτισμό» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας καινοτόμου μεθοδολογίας για τη διάγνωση, την τεκμηρίωση και την ανάδειξη σωστικών ανασκαφών. Το έργο αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του περιορισμένου χρόνου, των αποσπασματικών δεδομένων και των υποκειμενικών εκτιμήσεων στις σωστικές ανασκαφές. Συνολικά, το SOSAME ενισχύει τα εργαλεία της επιστημονικής κοινότητας και παρέχει καθηλωτικές εμπειρίες τόσο για τους ερευνητές όσο και για το κοινό, αφού περιλαμβάνει μια επιδεικτική εγκατάσταση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», που επιτρέπει στο κοινό να συμμετέχει σε εικονικές σωστικές ανασκαφές και να εξερευνά δυσπρόσιτους αρχαιολογικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, που θα έχει ενημερωτική μορφή, θα παρουσιαστεί η διαχείριση και η πορεία του έργου, η ανασκαφή αγροικίας στην Καστέλλα του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, η χρήση νέων τεχνολογιών στις αποτυπώσεις σωστικών ανασκαφών και η εφαρμογές καινοτόμων τεχνολογιών στον πολιτισμό.

 

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι ελεύθερη / Δεν απαιτείται προεγγραφή.

 

Η ώρα έναρξη της εκδήλωσης είναι 11.00 π.μ.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή