Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Τριπλός κόφτης: Αυτά είναι τα 3 μέτρα της κυβέρνησης που τελειώνουν το σημερινό Airbnb

Τριπλός κόφτης: Αυτά είναι τα 3 μέτρα της κυβέρνησης που τελειώνουν το σημερινό Airbnb

Τα προβλήματα στην αγορά στέγασης έχει στόχο να διορθώσει το νέο θεσμικό πλαίσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναφορικά με τις μισθώσεις ακινήτων μέσω Airbnb.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέους κανόνες που θα βάζουν «κόφτη» στους ιδιοκτήτες. Πλέον, όσοι νοικιάζουν ακίνητα σε πλατφόρμες όπως το Airbnb, το Booking, το Expedia κ.τ.λ. με οποιοδήποτε τρόπο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τριπλό κόφτη προκειμένου να λυθεί και το ζήτημα εύρεσης κατοικίας για τους χιλιάδες πολίτες που θέλουν μακροχρόνια μίσθωση.

Σύμφωνα με το Βήμα, στο σχέδιο του υπουργείου Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών, τα βασικά σημεία του οποίου θα παρουσιάσει στα μέσα της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων κόφτες, τόσο στον αριθμό ακινήτων που μπορεί κάποιος ιδιώτης να εκμεταλλεύεται με την μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης όσο και στις συνολικές ημέρες που μπορεί αυτά τα ακίνητα να διατίθενται προς ενοικίαση.

Την ίδια στιγμή θα μπουν αυστηροί κανόνες, αλλά και προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν τα εν λόγω ακίνητα, καθώς μέχρι σήμερα ελάχιστα είναι αυτά που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους προκειμένου να τα εντάξουν στις πλατφόρμες για βραχυχρόνια ενοικίαση.

Το άλλο μεγάλο θέμα που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με του υπουργείο Τουρισμού και τους δήμους είναι ο καθορισμός ενός ανώτατου ποσοστού κατοικιών βραχυχρόνιας μίσθωσης ανά περιοχή, για να μην υπάρχει στρέβλωση της αγοράς, και μεγάλες επιβαρύνσεις για τους ενοικιαστές.

ΠΗΓΗ: instanews.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή