Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Το ΕΣΔ για την παιδική εκμετάλλευση και κακοποίηση παρουσιάζει αύριο στο Ορφανοτροφείο η Υφυπουργός Έλενα Ράπτη

Το ΕΣΔ για την παιδική εκμετάλλευση και κακοποίηση παρουσιάζει αύριο στο Ορφανοτροφείο η Υφυπουργός Έλενα Ράπτη

Τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Ανηλίκων, παρουσιάζει αύριο το μεσημέρι στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και προνοιακών φορέων του τόπου μας η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη ως συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε».

Η συνάντηση διοργανώνεται στο Ορφανοτροφείο Κέρκυρας στις 15:30 το μεσημέρι όπου η Υφυπουργός θα μιλήσει και στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί για την πρόληψη της παιδικής εκμετάλλευσης.

Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με την υποστήριξη του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων.

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα συνεκτικής αναδιάρθωσης των υφιστάμενων δυνατοτήτων του συστήματος για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, τη γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.

Οι στρατηγικοί στόχοι του ΕΣΔ σε βάθος πενταετίας είναι:

1.η αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών.

2.η μετρήσιμη ποσοτική μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν.

3.η αύξηση αναφοράς κρουσμάτων στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες για να διερευνηθούν, να διωχθούν οι δράστες και να προστατευτούν τα παιδιά.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή