Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  -Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  -Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων είναι από τους πρώτους δήμους σε όλη τη χώρα που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ρυθμίζει  την εντός  και την εκτός σχεδίου περιοχή σε όλο το Δήμο, βάζει τις βάσεις για μια ισόρροπη ανάπτυξη.

Έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τονίζει:

«Ο Δήμος μας είναι από τους πρώτους δήμους που αποκτούν Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Μπαίνουν σταθεροί κανόνες, οι πολίτες θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία τους, υπάρχει πλέον ένα σταθερό πλαίσιο για έργα και επενδύσεις αλλά με ισχυρό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή δρόμων σε εκτός σχεδίου περιοχές, προκειμένου η Πολιτεία να αποφασίσει ποιοι δρόμοι θα είναι αυτοί που δίνουν το δικαίωμα δόμησης στα εφαπτόμενα σε αυτούς ακίνητα.

Υπενθυμίζω ότι σήμερα δεν αναγνωρίζονται ως κοινόχρηστες οι οδοί που έχουν κατασκευαστεί από τους δήμους αφού σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ θεωρούνται ιδιωτικές και απαγορεύεται η οικοδόμηση οικοπέδων που έχουν πρόσωπο σε αυτές.

Εμείς δουλεύουμε, έχουμε έργο να παρουσιάσουμε. Και έχουμε Σχέδιο και Πρόγραμμα για την Κέρκυρα του 2028.»

Το  Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο συνοδεύεται και από την εκπόνηση των εξής μελετών:

-Κύρια Μελέτη Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Χωροταξική και Πολεοδομική Μελέτη), αντικείμενο της οποίας είναι ο καθορισμός της στρατηγικής χωρικής ανάπτυξης και οργάνωσης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου, μέσω προσδιορισμού κατευθύνσεων και μέτρων στο σύνολο της εδαφικής περιοχής του και ο καθορισμός περιοχών χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης στις δημοτικές ενότητες και μεγεθών ανάπτυξης και γενικής πολεοδομικής οργάνωσης των οικιστικών υποδοχέων και των προς πολεοδόμηση περιοχών.

-Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την εκτίμηση και τις προτάσεις αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προτεινόμενων από την κύρια μελέτη χωρικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων.

-Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας Οικιστικών Περιοχών, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση και αξιολόγηση των γεωλογικών συνθηκών της περιοχής εφαρμογής για τον καθορισμό της γεωλογικής καταλληλότητας στην περιοχή και τις νέες προς πολεοδόμηση περιοχές που θα προταθούν από την κύρια μελέτη.

-Τοπογραφική και Υδραυλική Μελέτη για την προσωρινή οριοθέτηση υδατορεμάτων που τυχόν εντοπιστούν στις νέες προς πολεοδόμηση περιοχές που θα προκύψουν.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή