Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Την Πέμπτη συναυλία του Συνόλου Πνευστών της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος»

Την Πέμπτη συναυλία του Συνόλου Πνευστών της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος»

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:30μμ , το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της «Φιλαρμονικής Εταιρίας Μάντζαρος» πραγματοποιεί, στον ωραίο χώρο του εξωτερικού Περιστυλίου των Ανακτόρων Αρχαγγέλου Μιχάηλ & Αγίου Γεωργίου, την ετήσια συναυλία του, με έργα Επτανησίων συνθετών.

 

Πιο συγκεκριμένα, η φετινή συναυλία είναι αφιερωμένη στους Επτανησίους συνθέτες, οι οποίοι σπούδασαν ή έδρασαν στην Ιταλία, με επίκεντρο περισσότερο το φημισμένο Ωδείο της Napoli “San Petro a Majella”, σχεδόν σταθερό προορισμό για κάθε φέρελπι Επτανήσιο συνθέτη του 19ου αιώνα.

 

Θα ερμηνευτούν έργα των Αντωνίου Λιβεράλλη, Νικολάου Τζαννή – Μεταξά, Διονυσίου Ροδοθεάτου, Νικολάου Χαλικιοπούλου – Μάντζαρου, Σπύρου Ξύνδα, Σπύρου Σαμάρα, Ναπολέοντος Λαμπελέτ, Λαυρέντιου Καμηλιέρη, Αλέξανδρου Γκρέκ και Διονυσίου Λαυράγκα.

 

Σολίστ της συναυλίας θα είναι η κ. Μαριλένα Κυριακοπούλου, υψίφωνος, και η κ. Κατερίνα Ανδριώτη, φλάουτο.

 

Την επιμέλεια των κειμένων & την παρουσίαση του προγράμματος θα έχει ο μουσικολόγος κ. Γεράσιμος Μαρτίνης.

 

Το Σύνολο Ξύλινων Πνευστών της ΦΕΜ δημιουργήθηκε το 2014 από τον Αν. Αρχ/κο της ΦΕΜ, κ. Σπύρο Ρουβά. Οι στόχοι του συνόλου είναι η ερμηνεία και κατά συνέπεια η διάδοση του έργου των Επτανησίων συνθετών, αλλά και η έμπνευση για σύνθεση νέων έργων ειδικά για το σύνολο αυτό, από Επτανησίους συνθέτες της νεότερης γενιάς.

 

Το Σύνολο Ξύλινων θα διευθύνει ο αν. Αρχιμουσικός της ΦΕΜ κ. Σπυρος Ρουβάς.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή