Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Τα POS αποκαλύπτονται μέσα από τη διαδικασία απογραφής στο ειδικό  μητρώο – Αυτόματη επικαιροποίηση στοιχείων ανά δεκαήμερο

Τα POS αποκαλύπτονται μέσα από τη διαδικασία απογραφής στο ειδικό  μητρώο – Αυτόματη επικαιροποίηση στοιχείων ανά δεκαήμερο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το στενό μαρκάρισμα της ΑΑΔΕ στα POS της αγοράς, «ντόπια» και αλλοδαπής προέλευσης, με χιλιάδες εγγραφές να έχουν γίνει ήδη στο Μητρώο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έως χθες το βράδυ, οι εγγραφές ξεπερνούσαν τις 970.000, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα και καταγραφή 970.000 POS, καθώς κάθε μηχανάκι μπορεί να συνδέεται με περισσότερους από έναν Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΑΔΕ έχει αρχίσει να αποκτά εικόνα των POS που λειτουργούν στην αγορά και σύντομα θα έχει την πλήρη χαρτογράφησή τους. Μέχρι τώρα, κανένας δεν γνωρίζει πόσα POS δέχονται πληρωμές στην Ελλάδα, ούτε βέβαια υπάρχει η ταύτισή τους με τραπεζικούς λογαριασμούς εντός κι εκτός Ελλάδας. Με το project Μητρώο POS, επιχειρείται να μπει τάξη σε ένα τοπίο απολύτως ομιχλώδες.

Η πρόβλεψη της ΑΑΔΕ να βάλει στο παιχνίδι πρώτα τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών που εκκαθαρίζουν συναλλαγές οι οποίες εξοφλούνται με τη χρήση καρτών πληρωμής και στη συνέχεια τους εγκαταστάτες -διαχειριστές τερματικών μηχανημάτων, αφήνοντας στις επιχειρήσεις-χρήστες POS μόνο το «προνόμιο» της επιβεβαίωσης της ορθότητας των δηλωθέντων στοιχείων, προσθέτει πόντους στην πληρότητα του Μητρώου.

Όπως προκύπτει μάλιστα με σαφήνεια, από τις διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ, πρόκειται για μία αέναη διαδικασία καθώς τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται με αυτοματοποιημένο τρόπο ανά δεκαήμερο, κλείνοντας τα πιθανά παραθυράκια διαφυγής για όσους ήλπιζαν πως θα μπορούσαν να κρατήσουν το POS τους κρυφό.

Όλα τα POS θα βρίσκονται πλέον στις οθόνες των ελεγκτών της ΑΑΔΕ, κάνοντας τις διασταυρώσεις μεταξύ δηλωθέντων εσόδων και πραγματικών εισπράξεων με πλαστικό χρήμα, εύκολη δουλειά.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή