Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΓΕΦΥΡΑ Σύνδεσης των Ψηφιακών Δεξιοτήτων με την Κριτική Σκέψη και τις Ευρωπαϊκές Αξίες Ισότητας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΓΕΦΥΡΑ Σύνδεσης των Ψηφιακών Δεξιοτήτων με την Κριτική Σκέψη και τις Ευρωπαϊκές Αξίες Ισότητας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Το Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus + με ακρωνύμιο “BRIDGE” στοχεύει στη διαμόρφωση Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης (https://bridgeinfoliteracy.eu/) για την ενίσχυση της Πληροφοριακής Παιδείας των εκπαιδευτικών στην κατεύθυνση της υποστήριξης της κριτικής σκέψης και των Ευρωπαϊκών αξιών στην Α/θμια Εκπ/ση.

Την προηγούμενη εβδομάδα (20 & 21 /09/ 2023) ολοκληρώθηκε επιτυχώς στην Γένοβα της Ιταλίας η 3η Διακρατική Συνάντηση Εργασίας των συνεργαζόμενων στο πρόγραμμα “BRIDGE” Πανεπιστημίων. Η πορεία και τα αρχικά αποτελέσματα του Έργου “BRIDGE” θα παρουσιαστούν σε εργασία με τίτλο “Information and Digital Literacy for Primary Education. Diagnosis of Needs and Challenges” στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πληροφοριακής Παιδείας (European Conference on Information Literacy, ECIL 2023, https://ecil2023.ilconf.org/). Στο ίδιο σημαντικό συνέδριο αφιερώνεται μια ενότητα (panel) με τίτλο BRIDGE Project: Information and Digital Literacy at Primary Schoolγια την συζήτηση της πορείας του Έργου και των αντίστοιχων συμπερασμάτων.

Το προσεχές διάστημα (Οκτώβριος & Νοέμβριος 2023) πρόκειται να αναπτυχθούν δύο δράσεις ενημέρωσης των ενδιαφερομένων  για τα αποτελέσματα του Έργου “BRIDGE”:

  • Συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της εκπαιδευτικής Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης (https://bridgeinfoliteracy.eu/), των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των προτεινομένων δράσεων του “BRIDGE”, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών εταίρων, ερευνητών και ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών, στο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  • Ανοικτό προς όλους (μόνο με εγγραφή) εξ αποστάσεως σεμινάριο για την παρουσίαση της εκπαιδευτικής Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης (https://bridgeinfoliteracy.eu/) αλλά και την υιοθέτηση / εφαρμογή των προτεινομένων από την ερευνητική ομάδα του “BRIDGE”, εκπαιδευτικών σχεδιασμών και πόρων (εικονογραφημένα βιβλία, εκπαιδευτικές πρακτικές & πληροφοριακοί πόροι) στα Ελληνικά (παροχή βεβαίωσης συμμετοχής).

Τα παραπάνω θα λάβουν χώρα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα (Οκτώβριος & Νοέμβριος 2023), και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

 

Εκ μέρους της Ερευνητικής Ομάδας του Ιονίου Πανεπιστημίου,

Πέτρος Κωσταγιόλας, Αναπληρωτής Καθηγητής – Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κωνσταντίνα Μαρτζούκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Robert Gordon University, Aberdeen, Σκωτία –  Επιστημονική Υπεύθυνη Έργου

Χριστίνα Μπάνου, Καθηγήτρια – Μέλος Ομάδας Έργου

Ιωάννης Καρράς, Καθηγητής– Μέλος Ομάδας Έργου

Χαρίλαος Λαβράνος – Μέλος Ομάδας Έργου

Παύλος Κώτσης, Εκπαιδευτικός – Μέλος Ομάδας Έργου

Παρασκευή Πεταλά, Εκπαιδευτικός – Μέλος Ομάδας Έργου

Αγγελική Τριάντου, Εκπαιδευτικός – Μέλος Ομάδας Έργου

 

 

Επιστροφή Στην Κορυφή