Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΣΕΠΕ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Πέμπτη 19/10, 6.30 μ.μ., Πλατεία Γεωργάκη

ΣΕΠΕ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Πέμπτη 19/10, 6.30 μ.μ., Πλατεία Γεωργάκη

«Με την εγκαθίδρυση μιας σχέσης καταπίεσης, η βία έχει ήδη αρχίσει. Ποτέ στην ιστορία η βία δεν ξεκίνησε από τους καταπιεσμένους. […] Η βία ξεκινάει από εκείνους που καταπιέζουν, που εκμεταλλεύονται, που δεν αναγνωρίζουν τους άλλους ως πρόσωπα – όχι από εκείνους που καταπιέζονται, που υφίστανται εκμετάλλευση και δεν αναγνωρίζονται».

Αν το Ισραήλ πραγματοποιήσει το τελεσίγραφο του, θα βρεθούμε μπροστά σ’ ένα έγκλημα τεραστίων διαστάσεων. Συγκεκριμένα, το Ισραήλ προχώρησε σε εντολή εκκένωσης της Γάζας εντός 24ώρου για 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε μια έκταση περίπου ίση με τη μισή Κέρκυρα. Η εντολή εκκένωσης της Γάζας δηλώνει ότι βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο έγκλημα εδώ και δεκαετίες, μια ασύλληπτων διαστάσεων τραγωδία. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας είναι ήδη πρόσφυγες, εκδιωγμένοι από τη γη που κατέχει το Ισραήλ για να χτίσει εποικισμούς.

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ώρες πριν συντελεστεί το έγκλημα. Στα θεωρεία, οι κυβερνήσεις, τα ΜΜΕ, η «κοινή γνώμη» της Δύσης, το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, έτοιμοι από καιρό να απολαύσουν και να χειροκροτήσουν τη σφαγή. Στις θάλασσες της Μεσογείου ήδη καταφθάνουν οι ενισχύσεις από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Οι δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην Παλαιστίνη είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, του καθεστώτος απαρχάιντ σε βάρος των αραβικών πληθυσμών, των βίαια επεκτεινόμενων Ισραηλινών εποικισμών, των δεκάδων ισοπεδωμένων πόλεων και χωριών, των χιλιάδων Παλαιστινίων μαρτύρων-αγωνιστών και φυλακισμένων. Πάνω απ’ όλα είναι συνεπακόλουθο των ιμπεριαλιστικών επιλογών να στερούν στον Παλαιστινιακό λαό -καταπατώντας αποφάσεις του ΟΗΕ ακόμα και δικές τους διακηρύξεις- το νόμιμο δικαίωμά των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση και στη δημιουργία του δικού του κράτους. Σε αυτόν τον αγώνα ο μαρτυρικός Παλαιστινιακός λαός έχει γράψει με το αίμα του σελίδες ηρωικής αντίστασης ενάντια στο σιδερόφρακτο Ισραήλ, κερδίζοντας την αναγνώριση και συμπαράσταση των λαών του κόσμου.

Οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτό το έγκλημα είμαστε όλοι εμείς. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει την εγκληματική βαρβαρότητα του ισραηλινού καθεστώτος και τάσσεται σταθερά στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Υποστηρίζει τον δίκαιο αγώνα του για λευτεριά και ανεξαρτησία, σταθερά και διαχρονικά, με πρωτοβουλίες διδασκαλίας μέσα στις σχολικές μας τάξεις αλλά και με τη στήριξη στην Πρωτοβουλία ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ και των αποστολών αλληλεγγύης εκπαιδευτικών στη Γάζα.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 18:30, στην Πλατεία Γεωργάκη.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή