Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στου Σπανόπουλου για συντήρηση το ΕΥΔΟΚΙΑ της Kerkyra Lines

Στου Σπανόπουλου για συντήρηση το ΕΥΔΟΚΙΑ της Kerkyra Lines

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλου οδηγήθηκε σήμερα το συμπαθητικό ποσταλάκι της Kerkyra Lines ΕΥΔΟΚΙΑ. To μικρό γιαπωνέζικο σκαρί με την όμορφη βολβοειδή πλώρη και τα χαρακτηριστικά παρατροπίδια, ανέβηκε στο Travel lift του ναυπηγείου και οδηγήθηκε στο σημείο που θα δεχθεί προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και επισκευών, που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Να θυμίσουμε ότι το ΕΥΔΟΚΙΑ αγοράστηκε από την Ιαπωνία (Sakido Kisen Co) το Νοέμβριο του 2019, ενώ τον Μάρτιο του 2021 δρομολογήθηκε στη γραμμή Κέρκυρα – Διαπόντιοι Νήσοι (Ερεικούσα, Μαθράκοι, Οθωνοί), προσφέροντας ασφαλές θαλάσσιο πέρασμα στους επιβάτες και τα οχήματα των ακριτικών νησιών του Ιονίου.

Η Kerkyra Lines είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη ακτοπλοϊκή εταιρεία του Ιονίου. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στις γραμμές Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Παξοί το 2010, ενώ από το 2011 προσέθεσε και τα Διαπόντια Νησιά στα ακτοπλοϊκά της δρομολόγια με το συγκεκριμένο πλοίο. Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, ενώ τον Ιανουάριο του 2023 απέκτησε και το σύγχρονο IONIAN EXPRESS (πρ. ASAKAZE No5) από την ιαπωνική Kitanihon Kaiun Co (Seikan Ferry). Ένα πλοίο στολίδι, που αναμένουμε με ανυπομονησία να μετασκευαστεί και δρομολογηθεί στην Ελληνική Ακτοπλοΐα.

Το ΕΥΔΟΚΙΑ ναυπηγήθηκε το 1995 στην Ιαπωνία (Mukai Shipyard Nagasaki). Έχει χωρητικότητα 300gt (77 dwt), μήκος 40,3m, πλάτος 8,6m και βύθισμα 3m. Η μεταφορική του ικανότητα είναι 150 επιβάτες και 20 Ι.Χ.. Διαθέτει 2 κύριες μηχανές Daihatsu 6DLM 225 συνολικής ιπποδύναμης 1.960 bhp και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 12 κόμβων.

ΠΗΓΗ:arxipelagos.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή