Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στις κάλπες και πάλι  την Κυριακή για Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας – Μεγάλο διακύβευμα η αποτελεσματικότητα

Στις κάλπες και πάλι  την Κυριακή για Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας – Μεγάλο διακύβευμα η αποτελεσματικότητα

Για τον επαναληπτικό γύρο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές προσέρχονται στις κάλπες οι πολίτες αύριο Κυριακή (15/10/2023)  για να εκλέξουν Δήμαρχο στη Νότια Κέρκυρα και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.

Στην Νότια Κέρκυρα αναμετρώνται ο νυν Δήμαρχος Κώστας Λέσσης με ο πρώην Δήμαρχος Κορισίων Βασίλης Χειμαριώτης  με τον κ. Λέσση να έχει προβάδισμα από την προηγούμενη Κυριακή 1.300 ψήφων έναντι του κ. Χειμαριώτη ο οποίος κατέρχεται με «προίκα» τις δηλώσεις υποστήριξης των συνδυασμών που  έμειναν εκτός εκλογικής διαδικασίας στον πρώτο γύρο.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναμετρούνται οι Γιάννης Τρεπεκλής ως ανεξάρτητος υποψήφιος και η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου η οποία έχει την επίσημη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τρεπεκλής διεκδικεί την ΠΙΝ με αξιώσεις έχοντας κόψει το νήμα την πρώτη Κυριακή με εντυπωσιακή διαφορά έναντι της επίσημης υποψήφιας της Νέα Δημοκρατίας με την κ.Κράτσα να ακολουθεί έχοντας στο οπλοστάσιό της τις συνεχείς και πιεστικές  παρουσίες κυβερνητικών στελεχών, υπουργών και βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι κατέφθασαν στα νησιά του Ιονίου προς υποστήριξής της.

Συνολικά έξι περιφέρειες και 85 δήμοι δεν έχουν κριθεί και η δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα κρίνει τα πάντα.

Εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 43%. Οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου και η θητεία τους θα έχει πενταετή διάρκεια.

Ενόψει του β’ γύρου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όποιος πολίτης θέλει να μάθει που ψηφίζει, μπορεί να το κάνει με δυο τρόπους.

Ο πρώτος είναι να μπει στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις». Και ο δεύτερος να επικοινωνήσει με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 καθημερινά από 08:00 μέχρι 20:00.

Έτσι, οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν καθώς και τον α/α της εγγραφής τους στον εκλογικό κατάλογο.

Στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», οι πολίτες με ένα κλικ μπορούν να μάθουν που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή. Χρειάζεται να συμπληρώσουν το όνομα και το επώνυμό τους, τα δυο πρώτα γράμματα από το πατρώνυμο και τη χρονολογία γέννησης.

Στις κάλπες τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα πάνε μόνο οι πολίτες των δήμων και των περιφερειών όπου κανείς από τους υποψήφιους δεν πήρε ποσοστό άνω του 43%.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες την Κυριακή (15 Οκτωβρίου) ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι στον β’ γύρο δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή