Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» μαζί με πλοία του ΝΑΤΟ

Στην Ανατολική Μεσόγειο η φρεγάτα «Ψαρά» μαζί με πλοία του ΝΑΤΟ

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, όπως και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Η Ελλάδα τάσσεται ξεκάθαρα εξ αρχής υπέρ του Ισραήλ και ενάντια στις κτηνωδίες της Χαμάς, και βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όπως και η ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα «Ψαρά» είναι στη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μαζί με πλοία άλλων κρατών-μελών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προς τα ανοικτά του Ισραήλ πλέει ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» με πλοία συνοδείας, που μπήκαν ήδη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Στόχος των ΗΠΑ με την αποστολή του αεροπλανοφόρου – σύμφωνα με τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, – δεν είναι να εμπλακούν ενεργά αλλά να αποτρέψουν άλλες δυνάμεις της περιοχής να μπουν στον πόλεμο ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ.

Αυτή τη στιγμή, στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, ένα αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες, ένα καταδρομικό, άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοία υποστήριξης, αεροσκάφη και η αερομεταφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή