Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Στέφανος Γκίκας: Σημαντική η επίσκεψη εκπροσώπων χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Στέφανος Γκίκας: Σημαντική η επίσκεψη εκπροσώπων χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας στην προσωπική του σελίδα στο facebook αναφέρεται στη διήμερη επίσκεψη εκπροσώπων χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία με αφορμή την συμπλήρωση 2 ετών από την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία. Ακολουθεί η ανάρτηση:

“🇺🇦 🇬🇷
Η δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής μας στο Κίεβο περιλάμβανε την συμμετοχή μας στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής της Ουκρανίας για την επέτειο των 2 χρόνων από την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα και της έναρξης του άδικου και παράλογου αυτού πολέμου.
🇺🇦 🇬🇷
Επίσης συμμετείχαμε στο σημαντικό Συνεδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο από το Ίδρυμα “Yalta European Strategy” με την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων. Κοινή συνισταμένη και βασική επιχειρηματολογία των ομιλητών ήταν, ότι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Ουκρανίας, είναι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο αυτό η Ουκρανία προχωρεί σε πολλές μεταρρυθμίσεις.
🇺🇦 🇬🇷
Συγκινητική ήταν και η επίσκεψή μας σε ένα από τα νέα σύγχρονα κέντρα αποκατάστασης αναπήρων στρατιωτών από νάρκες.
🇺🇦 🇬🇷
Ουσιαστική επίσης και η συνάντησή μας με την Αναπλ. Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Olga Stefanishyna με την οποία συζητήσαμε θέματα σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Μετέφερα και σε αυτήν, τη θέση που διατύπωσε πρόσφατα σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Jelensky o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Kyriakos Mitsotakis περί συνέχισης της Ελληνικής συνεισφοράς και βοήθειας σε όλα τα επίπεδα (διμερές – ΕΕ – ΝΑΤΟ).
🇺🇦 🇬🇷
Από τις υπόλοιπες συναντήσεις μου ξεχωρίζω αυτήν με τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτη κκ Επιφάνειο, με τον οποίο μάλιστα μιλήσαμε στα Ελληνικά. Ευχαρίστησε τους Έλληνες για την στήριξη και την βοήθεια και ζήτησε την συνέχισή της…”.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή