Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σπυριδούλα Κόκκαλη: Ο Δρόμος της Αντοχής –  Η ανενδεής προσπάθεια του Δημάρχου και ο συμβολισμός της ΔΕΥΑΔΒΚ

Σπυριδούλα Κόκκαλη: Ο Δρόμος της Αντοχής –  Η ανενδεής προσπάθεια του Δημάρχου και ο συμβολισμός της ΔΕΥΑΔΒΚ

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη γαλήνη που φέρνει η επίτευξη ενός στόχου που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Η ίδρυση της ΔΕΥΑΔΒΚ  αποτελεί το πιο λαμπρό και ενδεικτικό σύμβολο ανθεκτικότητας τετριμμένων ετών ατέλειωτης προσμονής.

Τα 4 χρόνια επιμονής και συνεχούς προσπάθειας μαρτυρούν τον ισχυρό χαρακτήρα και την ενδελεχή προσήλωση του Δημάρχου προς τους δικούς του ανθρώπους. Απόρροια του πείσματός του, η ΔΕΥΑΔΒΚ  στάθηκε πραγματικότητα, αναδεικνύοντας τη δύναμη που κρύβεται πίσω από τη λέξη “αδύνατο”.

Η δημιουργία και λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης αποτελεί κρίσιμη πτυχή για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος σε κάθε δήμο, πόσο μάλλον σε έναν νεοσύστατο Δήμο, όπως ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας.

Η ΔΕΥΑ θα επιτρέψει την ανάπτυξη και συντήρηση μιας σύγχρονης υδρευτικής και αποχετευτικής υποδομής που μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ενώ παράλληλα θα έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα. Μια τοπική ΔΕΥΑ έχει καλύτερη γνώση των τοπικών συνθηκών και αναγκών, επιτρέποντας την εφαρμογή προσαρμοσμένων λύσεων για τη βελτίωση της υδροδότησης και αποχέτευσης που τόσα χρόνια ταλανίζουν την καθημερινότητα και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Η αποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων παράλληλα πάντα με  την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Λόγω της εγγύτητητας, θα υπάρχει δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης κρίσεων έτσι ώστε να μην μένει καμιά κοινότητα χωρίς υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό όλους τους μήνες του χρόνου, ενώ παράλληλα θα έχει την δυνατότητα να έχει τον έλεγχο επί των υδάτινων πόρων του και να ενισχύει την οικονομική του ανεξαρτησία προστατεύοντας τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Η ΔΕΥΑΔΒΚ δεν αποτελεί απλώς ένα νέο έργο στον τόπο μας.

Είναι το αποτέλεσμα της αφοσίωσης ενός Δημάρχου που πίστεψε στη δύναμη της αλλαγής και κατέστησε το αδύνατο δυνατό. Ένας ηγέτης που δεν αφήνει το παρελθόν να κρατήσει όμηρο το μέλλον, αλλά προχωρά εμπρός με αποφασιστικότητα και ενέργεια.

Σήμερα, η ΔΕΥΑΔΒΚ είναι περισσότερο από ένα νεροτροφοδοτικό σύστημα.

Είναι ένα σύμβολο της επιτυχημένης ενότητας, της αντοχής στην αντίξοη κατάσταση και της δύναμης που προκύπτει από τη συνεργασία.

Και πάνω απ’ όλα, είναι η υπενθύμιση ότι όταν οραματιστούμε και εργαζόμαστε με αφοσίωση, οι ανταμοιβές είναι πάντα αντάξιες της προσπάθειας.

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή