Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Σε εξέλιξη  η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Με ζητούμενο το νέο μοντέλο αποκεντρωμένης διακυβέρνησης

Σε εξέλιξη  η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας – Με ζητούμενο το νέο μοντέλο αποκεντρωμένης διακυβέρνησης

Σε εξέλιξη είναι η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με θέμα την “Εκλογή μελών Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης, όπου θα εκλεγούν οι 12 περιφερειακοί σύμβουλοι που θ’ αποτελέσουν τα μέλη του νέου ΔΣ, καθώς 13 έδρες πηγαίνουν αυτοδίκαια στους εκλεγμένους Περιφερειάρχες της χώρας.


«Έχουμε την υποχρέωση να τρέξουμε γρήγορα, υπεύθυνα και παραγωγικά, ώστε τα επόμενα πέντε χρόνια να αποτελέσουν μια περίοδο δημιουργικών ανατροπών και μεταρρυθμίσεων».
Με αυτά τα λόγια άνοιξε τις αρχαιρεσίες της ΕΝΠΕ ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ως προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο “Grand Hyatt Athens”.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε παράλληλα, ότι η έναρξη της θητείας των νέων περιφερειακών αρχών αποτελεί την ευκαιρία για την ουσιαστική εφαρμογή της αποκεντρωμένης διακυβέρνησης –«ήρθε η ώρα να περάσουμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους», όπως είπε χαρακτηριστικά– με αποσαφηνισμένους ρόλους και αρμοδιότητες, αλλά και με άμεση συνεργασία όλων των θεσμικών επιπέδων της Πολιτείας.

Στη Γενική Συνέλευση συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη κ. Χρήστος Άνθης και οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες.

Συγκεκριμένα συμμετέχουν: Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Αλέκος Δήμου Π.Ε Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Καποδίστριας Π.Ε Ζακύνθου και Αντώνης Δουβίτσας Π.Ε Λευκάδας. Επίσης οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Σάββας Κουλούρης  – Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Εμπορίου, Γεώργιος Μάμαλος – Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού, Αιμιλία Μόσχου –  Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας, Σπυρίδων Ιωάννου – Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ελένη Παπαναστασάτου – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Τσιριγώτης – Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, Θεόδωρος Κοντζιάλης – Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Ιωάννης Αρμενιάκος – Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Νεολαίας, Σπύρος Αργυρός – Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών, Ευτύχιος Ζουριδάκης – Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων και ο Ιωάννης Ζήκος – Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας και Παιδείας.

Να σημειώσουμε ότι η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε στις 9.00’ το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 20.00.
Ενώ την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

 

Επιστροφή Στην Κορυφή