Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: Αίτημα στον Οργανισμό που διαχειρίζεται το βιβλίο Guinness για ν’ αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ μουσικών & φιλαρμονικών στην Κέρκυρα – Στήριξη με 3.000.000 € από το ΕΣΠΑ για εξοπλισμό των φιλαρμονικών του Ιονίου

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: Αίτημα στον Οργανισμό που διαχειρίζεται το βιβλίο Guinness για ν’ αναγνωριστεί το παγκόσμιο ρεκόρ μουσικών & φιλαρμονικών στην Κέρκυρα – Στήριξη με 3.000.000 € από το ΕΣΠΑ για εξοπλισμό των φιλαρμονικών του Ιονίου

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ανακοίνωσε ότι στις 11 Ιουλίου 2023 κατέθεσε αίτημα στον Οργανισμό που διαχειρίζεται το βιβλίο Guinness, στο οποίο περιλαμβάνονται τα παγκόσμια ρεκόρ σε διάφορους τομείς, προκειμένου να συμπεριληφθεί η Κέρκυρα ως το νησί με τους περισσότερους μουσικούς και φιλαρμονικές ανά κάτοικο. Η απάντηση θα γίνει γνωστή στο τέλος Οκτωβρίου.

Η Περιφερειάρχης επισήμανε τα στοιχεία του αιτήματός της:

18 φιλαρμονικές

2.300 μουσικοί

1.400 μαθητές φιλαρμονικών

«Αυτό για το οποίο καμαρώνουμε πρέπει να γίνει παγκοσμίως γνωστό. Θα μας προσφέρει θαυμασμό και ελκυστικότητα από την παγκόσμια κοινότητα. Θα ενδυναμώσει και τις προσπάθειές μας για να διατηρήσουμε την παράδοσή μας και τη σύγχρονη δημιουργία», τονίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση βασικών αναγκών των φιλαρμονικών σε εξοπλισμό και ενδυμασίες, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τις ίδιες τις φιλαρμονικές εταιρείες κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η χρηματοδότηση, ύψους 3.000.000 €, θα προέλθει από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή