Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΠΟΤ: Με θέμα τις Πράσινες Επενδύσεις η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου

ΠΟΤ: Με θέμα τις Πράσινες Επενδύσεις η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 27 Σεπτεμβρίου

Γύρω από τη θεματική του Τουρισμού και των Πράσινων Επενδύσεων θα περιστρέφονται οι εκδηλώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2023 η οποία γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι επίσημες εκδηλώσεις, οι οποίες θα είναι οι μεγαλύτερες στην ιστορία του οργανισμού, θα διεξαχθούν στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και θα επικεντρωθούν στη σημασία των…

-Επενδύσεων για την ανθρωπότητα (με επενδύσεις στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες)

-Του πλανήτη (με επενδύσεις στις αειφόρες υποδομές και την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης)

-Της προόδου (με επενδύσεις στην καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα)

Ο ΠΟΤ πρόκειται να παρουσιάσει το Παγκόσμιο Πλαίσιο Τουριστικών Επενδύσεων και να διεξάγει μια σειρά από πάνελ υψηλού επιπέδου τα οποία θα δίνουν έμφαση στις προκλήσεις και ευκαιρίες που περιβάλλουν τις επενδύσεις στον τουρισμό. Στους επίσημους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού περιλαμβάνεται επίσης η ανακοίνωση των νικητριών του πρώτου Διαγωνισμού Γυναικών στις Τεχνολογικές Startup του ΠΟΤ στη Μ. Ανατολή.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη γιορτή του είδους μέχρι σήμερα. Ο ΠΟΤ θα υποδεχθεί εκπροσώπους από περισσότερα από 100 κράτη μέλη του, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 50 Υπουργών Τουρισμού. Μαζί τους θα είναι εκπρόσωποι υψηλού επιπέδου από τον ιδιωτικό τομέα του τουρισμού, τόσο από την περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και παγκοσμίως.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάστηκε, για πρώτη φορά, το 1980 και έκτοτε προσφέρει μια ευκαιρία να αναδειχθεί ο ζωτικός ρόλος του κλάδου στην προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας, ενώ οι περιοχές του ΠΟΤ σε όλο τον κόσμο φιλοξενούν εκ περιτροπής τους επίσημους εορτασμούς, πάντα έγκαιρα και με σχετικό θέμα.

Η ημερομηνία της 27ης Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την ημέρα που υπογράφηκε το Καταστατικό του ΠΟΤ.

ΠΗΓΗ:tornosnews.gr

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή