Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo: «Τουριστική Φέρουσα Ικανότητα και Τοπικές Κοινωνίες»

Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo: «Τουριστική Φέρουσα Ικανότητα και Τοπικές Κοινωνίες»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo και η Επιτροπή Κατοίκων Πλάκας Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση για την προαγωγή του δημόσιου διαλόγου που αφορά στο ιδιαίτερα κρίσιμο και εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα με τίτλο «Τουριστική Φέρουσα Ικανότητα και Τοπικές Κοινωνίες».

Τα κοινά ζητήματα που απασχολούν τα δύο ιστορικά κέντρα, την Πλάκα  στην  Αθήνα και την παλιά  πόλη της Κέρκυρας συνδέονται όπως είναι γνωστό με την εξακολουθητική υπερέκθεση τους στον μαζικό τουρισμό . Το γεγονός αυτό προκαλεί ανισορροπίες και πολλαπλές δυσλειτουργίες στον αστικό χώρο των δύο περιοχών. στην ουσιαστική κατάργηση του ζωτικού δημόσιου χώρου, στην υποβάθμιση της πολιτισμικής τους αξίας, αλλά και στην συρρίκνωση και αλλοίωση του κοινωνικού και οικονομικού τους ιστού.

Με ευθύνη  της κεντρικής διοίκησης και πρωτοστάτη την αυτοδιοίκηση, η μελέτη, η εφαρμογή και η συνεχής παρακολούθηση της Φέρουσας Ικανότητας, ως επιστημονικού εργαλείου αποτίμησης και σχεδιασμού μιας βιώσιμης τουριστικής πολιτικής, είναι επείγουσα όσο ποτέ και κατά συνέπεια επιβεβλημένη. Με την σωστά σχεδιασμένη πολιτική μπορούν να προληφθούν αλλά και να  διορθωθούν  οι αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες, στο αστικό και φυσικό περιβάλλον των περιοχών που προκαλούν φαινόμενα  υπερτουρισμού.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 6 μμ στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ιωαν. Θεοτόκη 72.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή