Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Πινακοθήκη Δήμου Κ. Κέρκυρας : Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη “Η τέχνη ως μαχόμενη μαρτυρία – Έργα των δεκαετιών 1960 και 1970 και ο απόηχός τους”

Πινακοθήκη Δήμου Κ. Κέρκυρας : Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη “Η τέχνη ως μαχόμενη μαρτυρία – Έργα των δεκαετιών 1960 και 1970 και ο απόηχός τους”

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Ψυχοπαίδη “Η τέχνη ως μαχόμενη μαρτυρία – Έργα των δεκαετιών 1960 και 1970 και ο απόηχός τους” πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, παρουσία καλλιτεχνών, φιλότεχνων και πολλών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το κοινό της Κέρκυρας έρχεται για πρώτη φορά σε άμεση επαφή με το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη, μέσα από την έκθεση που επιμελήθηκε η Έλενα Χαμαλίδη, Αν. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η έκθεση εστιάζει στην καλλιτεχνική παραγωγή των δεκαετιών 1960 και 1970 – κριτικής, διαμαρτυρίας, ζυμώσεων, επανάστασης, ανανέωσης – και στην εξέλιξη των κατακτήσεων αυτής της περιόδου, στο μεταγενέστερο έργο του καλλιτέχνη.

 

Η έκθεση παρουσιάζεται στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Δεκεμβρίου 2023.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)

Επικ.: 26610-48690 & pinakcrf1@gmail.com

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή