Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Παλαιά Φιλαρμονική: «Ο Αναστάσιος Καζιάνης υπήρξε ακούραστος και υποδειγματικός παιδαγωγός και προσωπικότητα κεντρικής σημασίας του ιδρύματός μας»

Παλαιά Φιλαρμονική: «Ο Αναστάσιος Καζιάνης υπήρξε ακούραστος και υποδειγματικός παιδαγωγός και προσωπικότητα κεντρικής σημασίας του ιδρύματός μας»

Η Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρεία Κερκύρας με οδύνη και θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του στελέχους και επίτιμου υπαρχιμουσικού της, Αναστασίου Καζιάνη. Ο Αναστάσιος Καζιάνης υπήρξε ακούραστος και υποδειγματικός παιδαγωγός και προσωπικότητα κεντρικής σημασίας του ιδρύματός μας. Ως μουσικός συμμετείχε επί σειρά ετών σε όλα τα μουσικά σύνολα της Παλαιάς Φιλαρμονικής, ενώ ως δάσκαλος γαλούχησε με αστείρευτες γνώσεις και κορυφαίο ήθος γενιές μαθητών μουσικής θεωρίας και κλαρινέτου. Το εγχειρίδιό του για τη θεωρία της μουσικής έχει αφήσει εποχή για τη συστηματικότητα και την ακρίβειά του. Ομοίως έχει αφήσει εποχή η πολυετής προσφορά του σε άλλα μουσικά ιδρύματα, όπως ως μαέστρος στη μπάντα της Κάτω Κορακιάνας και, πάνω από όλα, ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Κερκύρας, καθώς και στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι φίλοι και οι απειράριθμοι μαθητές του κλίνουν ευλαβικά το γόνυ στον Αναστάσιο Καζιάνη και η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας προβαίνει, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτόν στις ακόλουθες ενέργειες:

Η σημαία της Εταιρείας θα κυματίζει μεσίστια  μέχρι την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος

Τα μαθήματα και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες αναβάλλονται  μέχρι την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους μεταφέρεται για την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:00

Η Διοικητική Επιτροπή εν σώματι και η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής εν πλήρει στολή θα παραστούν στην κηδεία του Αναστασίου Καζιάνη.

 

Επιστροφή Στην Κορυφή