Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Πέντε οι νεκροί της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη – Στην Ελευσίνα το C-130 με τους τραυματίες

Πέντε οι νεκροί της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη – Στην Ελευσίνα το C-130 με τους τραυματίες

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ. Νεκρά είναι τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών.

Τα 19 μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης (υγειονομικοί και ένα τμήμα ασφάλειας που τους συνόδευε) βρίσκονταν στη Λιβύη με αποστολή να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel. Η ελληνική ομάδα κατευθυνόταν έτσι προς την πλημμυρισμένη πόλη Ντέρνα όταν το λεωφορείο που την μετέφερε συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Ωστόσο, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Στην Ελευσίνα έχει φτάσει το C-130, το οποίο επαναπατρίζει τους 14 Έλληνες, ενώ σε λίγη αναμένεται επίσης άλλο ένα μεταφορικό αεροσκάφος, ένα C-27 το οποίο μεταφέρει τους πέντε νεκρούς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, δόθηκε αγώνας δρόμου για να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση επαναπατρισμού καθώς οι τραυματίες είχαν μεταφερθεί σε διαφορετικά νοσοκομεία και οι επικοινωνίες είναι «πεσμένες» σε μεγάλο εύρος της χώρας. Τελικά κατάφεραν και συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Βεγγάζης και πριν από λίγο έφτσαν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, κάποιοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, γι΄αυτό και έφτασαν στη Λιβύη με το C-130 εξειδικευμένοι γιατροί ώστε να προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Έχοντας φτάσει στην Ελλάδα, οι τραυματίες θα μεταφερθούν στα στρατιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να νοσηλευθούν εφόσον χρειάζεται.

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 5 μέλη της ελληνικής αποστολής.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για τον θάνατο των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος συμμετέχοντας στην αποστολή της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Η απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», είπε σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Τη βαθύτατη οδύνη μου εκφράζω επίσης για την απώλεια της ζωής των δύο πολιτών, οι οποίοι συμμετείχαν στην ίδια αποστολή. Οι σκέψεις μας αυτή την ώρα είναι στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος, στις οποίες απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια, όπως και στους τραυματίες, στους οποίους απευθύνουμε ευχές για ταχεία ανάρρωση. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο των στελεχών τους, κατά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη».

ΠΗΓΗ ert, naftemporiki.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή