Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » «Ο Ερημίτης μετά, εξετάζοντας την ιδέα του Βιοπάρκου»

«Ο Ερημίτης μετά, εξετάζοντας την ιδέα του Βιοπάρκου»

Σε συνέχεια της περσινής εκδήλωσης «ο Ερημίτης μετά» (4 Ιούνη 2022) και στα πλαίσια της ευρύτερης αναζήτησης προτάσεων, ο John Regan, ειδικός στα Βιοπάρκα, ο Καθηγητής Sir Drummond Bowen και ο Διδάκτορ Mike Maunder πέρασαν σχεδόν μια εβδομάδα στην Κέρκυρα μιλώντας με διάφορους ανθρώπους και επισκέφθηκαν αρκετά μέρη πριν από την παρουσίαση τους που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στις Σινιές.

Ο Δρ Maunder κατά τη διάρκεια της σύντομης παρουσίασής του, αναγνώρισε τη σημασία του Ερημίτη ως μια από τις τελευταίες περιοχές παράκτιας άγριας φύσης που είναι προσβάσιμη σε όλους και που περιλαμβάνει:

– Απειλούμενα είδη

– Λιβάδια Ποσειδωνίας

– Δυνατότητα για τουρισμό χαμηλών επιπτώσεων αλλά με αυξημένα τοπικά οφέλη

– Δυνατότητες για σχολεία και κοινωνική εκπαίδευση

– Δυνατότητες για ερευνητικές εγκαταστάσεις

– Ευκαιρία για την ανοικοδόμηση της φύσης σε μεγάλη κλίμακα – την αρχή για την ανοικοδόμηση του φυσικού κεφαλαίου στα νησιά του Ιονίου.

O Δρ. Maunder υποστήριξε ότι ο Ερημίτης αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός για μια Κέρκυρα στην οποία αναγνωρίζεται η φύση ως ζωτικός πόρος για την ευημερία της. Σε αυτό το σενάριο υπάρχει μια στροφή από τον εξοντωτικό τουρισμό σε έναν τουρισμό που αντανακλά και ενισχύει τη φύση και τον πολιτισμό.

Τέλος, συνεχάρη όλα τα άτομα και τις ομάδες που αγωνίστηκαν τόσο αποτελεσματικά για τον Ερημίτη. Πλέον θα ήμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα ώστε να ξεκινήσουμε το σχεδιασμό για τη διαχείριση αυτού του θησαυρού και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη νίκη για να οδηγηθούμε σε μια αλλαγή σε όλο το νησί. Έτσι, ο Ερημίτης θα μπορούσε να διατηρηθεί ως μέρος ενός δικτύου συνδεδεμένων περιοχών που θα είναι ενσωματωμένες στο περιβάλλον και την οικονομία της Κέρκυρας.

Μετά την παρουσίασή του ξεκίνησε μια ζωντανή συζήτηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητηθούν ακόμη, ενώ προχωράμε προς ένα σχέδιο διαχείρισης. Σε κάθε περίπτωση, ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι να ενταχθεί ο Ερημίτης σε επίσημο καθεστώς προστασίας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή